Imamul din Bologna, expulzat după ce a cerut sprijin pentru Hamas

Imamul din Bologna, expulzat după ce a cerut sprijin pentru Hamas Hamas / Sursa foto: Twitter

Pakistanezul Zulfiqar Khan, imamul moscheii din via Jacopo di Paolo din Bologna și susținător al teroriștilor Hamas, a fost dus la secția de poliție pentru a fi expulzat.

Imamul a cerut sprijin pentru teroriștii Hamas

Ştirea a fost dată într-un comunicat de presă în care apărătorul său, Francesco Murru, vorbeşte despre „întoarcerea la un stat polițienesc și urmărirea penală a infracțiunilor de opinie”.

Ministrul de Interne a semnat un decret de îndepărtare de pe teritoriul național din motive de securitate a statului. Trebuie menționat că Zulfiqar şi-a exprimat o viziune fundamentalistă asupra conceptului de Jihad și, printre altele, a exaltat martiriul și munca mujahidinilor în războiul antiterorist al Israelului din Gaza, pretinzând sprijinirea teroriștilor palestinieni din Hamas.

Radical și fanatic

În decretul de expulzare pentru imamul pakistanez Zulfiqar Khan, ministrul Matteo Piantedosi subliniază că, din toamna anului 2023, acesta a intrat în atenție auorităţilor pentru „fanatismul său ideologic în creștere” și pentru „înclinația spre poziții radicale”, caracterizate printr-un puternic resentiment anti-occidental şi antisemit şi de o retorică homofobă și antifeministă,

Într-una dintre predicile sale, imamul i-a îndemnat pe credincioșii musulmani să lupte împotriva „pretenţiei” statului de a impune plata taxelor, pe motiv că resursele trebuie să rămână în comunitatea musulmană.

Teroriși Hamas

Teroriși Hamas. Sursa foto: Twitter

În timpul unei reuniuni care a avut loc într-un centru din Bologna, el a definit homosexualitatea drept „o boală care trebuie tratată” împotriva căreia fiecare musulman are dreptul să se lupte „pentru a evita consecințele catastrofale, cum ar fi însăși dispariția rasei umane”.

Permisul de ședere, revocat după predicile despre Jihad și Hamas

În video-urile publicate pe rețelele de socializare între noiembrie 2023 și aprilie 2024, pakistanezul i-a acuzat pe americani, pe germani, francezi, englezi și italieni că îi susțin pe „sioniștii impuri”, iar în altul l-a invocat pe Allah, cerându-i să îi distrugă pe opresori, adică statele occidentale care susțin Israelul.

Pakistanezul în vârstă de 54 de ani, care a intrat în Italia în 1995, deține un permis de ședere, care i-a fost revocat în același timp cu emiterea ordinului de expulzare.

Dispoziția mai trebuie validată în instanță și poate fi atacată la TAR Lazio, potrivit La Stampa.

(Traducerea: Cătălina Păunel, RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei