Amânare în dosarul Coldea - Dumbravă. Cătălin Hideg lansează noi acuzații

Amânare în dosarul Coldea - Dumbravă. Cătălin Hideg lansează noi acuzații Florian Coldea la DNA Sursa foto: Facebook

Dosarul lui Cătălin Hideg a fost din nou amânat, iar acesta s-a prezentat în fața instanței pentru a încerca să-și protejeze firma, care ar fi fost vizată de o tentativă de devalizare orchestrată de grupuri influente.

Acest demers vine în contextul în care Hideg, cunoscut ca principalul denunțător al rețelelor de influență din jurul lui Florian Coldea, se confruntă cu presiuni din partea unor structuri care i-au declarat un adevărat război.

Cătălin Hideg lansează noi acuzații la adresa lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă 

Pronunțarea în acest caz a fost amânată de magistrați pentru data de 21 octombrie. Cu toate astea, Cătălin Hideg a lansat o nouă serie de acuzații la adresa celor doi. 

„Vor cu disperare să ia acești bani care sunt parte dintr-un contract ilicit. (...) Este vorba despre o mare nedreptate care mi se face mie cât si companiei, sunt convins ca justiția din România se va uita la documentele pe care le-am depus si că această asistență juridică nu a existat niciodată, se vede că banii pe care îi cereau erau pentru trafic de influenta si șantaj. În continuare insista să ia acești bani, ceea ce dovedește că acești golani nu merita respectul nimănui", a declarat omul de afaceri.

Cătălin Hideg

Cătălin Hideg. Sursa foto: Facebook/ Cătălin Hideg

Denunțătorul lui Florian Coldea are probleme financiare

Cătălin Hideg a încheiat un contract de asistență juridică între firma sa, Sanimed Impex SRL, și casa de avocatură condusă de Doru Trăilă, contract evaluat la 600.000 de euro plus TVA. Conform informațiilor din anchetă, această sumă ar fi fost stabilită pentru serviciile juridice prestate în cadrul diferitelor proceduri și consultanțe.

Însă, din suma totală, omul de afaceri a reușit să plătească doar 100.000 de euro, ceea ce a determinat casa de avocatură a lui Trăilă să ceară executarea silită pentru restul datoriei. Astfel, procedura legală a fost declanșată, iar dosarul a fost înregistrat pe 9 iulie 2024 la Judecătoria Giurgiu, unde Hideg încearcă să conteste măsura executării.

Conform documentelor din dosar, conturile bancare ale lui Cătălin Hideg au fost blocate până la acoperirea sumei de 325.587,28 lei. Din această sumă, 314.987,14 lei reprezintă onorariile neplătite, în timp ce 10.600,15 lei sunt cheltuieli legate de procesul de executare silită. Blocarea conturilor îi aduce dificultăți suplimentare în gestionarea afacerilor sale și în încercările de a-și stabiliza situația financiară.

Cătălin Hideg are popriri pe conturi

În cererea de suspendare a executării depusă de Cătălin Hideg, acesta a subliniat dificultățile financiare cu care se confruntă, cauzate de popririle impuse asupra conturilor sale. Potrivit documentelor din dosar, el a argumentat că măsurile luate i-au afectat serios capacitatea de a-și susține traiul zilnic, atât pentru el, cât și pentru familia sa, menționând că este tatăl unui copil de doar trei luni, ceea ce îi agravează situația.

După analizarea cererii de suspendare a executării, magistrații au constatat că argumentele aduse de casa de avocatură nu sunt justificate, ceea ce i-a oferit lui Hideg un motiv de speranță în demersul său. Omul de afaceri a subliniat că, din cauza blocării resurselor sale financiare, nu mai poate asigura un trai decent familiei, situație pe care o consideră deosebit de dificilă având în vedere responsabilitatea de a avea grijă de un nou-născut.

Revista presei