Diana Șoșoacă, lucrată din interior. Candidatura i-a fost contestată de o amazoană SOS

Diana Șoșoacă, lucrată din interior. Candidatura i-a fost contestată de o amazoană SOS Diana Șoșoacă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Diana Șoșoacă nu a fost victima vreunei conspirații internaționale, în care au fost implicați evreii, americanii sau serviciile secrete. Contestația împotriva candidaturii sale a fost depusă de o fostă membră a SOS.

Curtea Constituțională a respins candidatura eurodeputatei SOS, admițând contestația formulată de o fostă membră a partidului. Este vorba despre  Amalia Bellantoni, până de curând una din amazoanele Șoșoacăi.

Diana Șoșoacă lovită din interior

Amalia Bellatoni a depus contestația la Curtea Constituțională, în baza căreia Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa prezidențială. Autoarea sesizării către judecătorii constituționali este una dintre apropiatele eurodeputatei SOS. A fost membră de partid și a candidat la alegerile locale pentru președinția Consiliului Județean Călărași. De altfel, pe pagina sa de Facebook sunt mai multe fotografii în care apare alături de Șoșoacă.

Cele două au fost protagoniste într-un clip sinistru în care apăreau cu o găină, făcând un fel de ritual voodoo cu o găină neagră împotriva președintelui Consiliului Județean Călărași.

În trecut, a lucrat ca stewardesă la mai multe companii aeriene. A renunțat după ce și-a cunoscut soțul, italianul Domenico Bellantoni, împreună cu care a deschis un restaurant în București. Amalia Bellatoni a devenit cunoscută datorită participării la emisiunea „Chefi la cuțite”. Acest lucru i-a adus notorietate, invitații la mai multe posturi de televiziune și, logic, dorința de a se implica în politică.

S-a înscris în SOS România, a pozat alături de Diana Șoșoacă, a candidat fără succes, iar în cele din urmă a fost exclusă. Candidatura fostei sale prietene la alegerile prezidențiale i-a dat ocazia să se răzbune. Și chiar i-a ieșit. Bellatoni a depus contestație la CCR, iar magistrații constituționali i-au dat curs.

Amalia Bellatoni

Amalia Bellatoni Sursa foto: Facebook

Anamalia Bellatoni a prins curaj

După decizia CCR, Diana Șoșoacă a acuzat un complot al agențiilor de informații, dar și al evreilor și americanilor. Toată lumea ar fi conspirat, în opinia sa, să o împiedice să candideze. Chiar și așa, a luat dosarul de candidatură și l-a redepus la Biroul Electoral Central, cu câteva minute de expirarea termenului limită.

Încurajată de primul succes la CCR, Antonia Bellatoni spune că va depune o nouă contestație. Fosta membră SOS nu este dispusă să renunțe așa ușor și fără să-i producă pagube majore inamicei sale. Mai ales că, spune, duce o luptă de trei luni cu Diana Șoșoacă.

„Această luptă a mea durează de mai bine de trei luni, timp în care am depus plângeri peste plângeri la DNA, DIICOT, la Direcția Antifraudă, Autoritatea Electorală Permanentă, la toate instituțiile statului care au această calitate, de a o cerceta. Vom face chiar o petiție în sensul acesta, pentru a i se ridica imunitatea europarlamentară. Pentru că Diana Iovanovici Șoșoacă și-a făcut un partid în vederea folosirii lui ca și persoană fizică“, a spus Bellantoni.

Diana Șoșoacă la mâna Biroului Electoral

Biroul Electoral a primit noua candidatură depusă de eurodeputata SOS și urmează să ia o decizie dacă o va înregistra sau nu. Biroul Electoral urmează să dea o decizie în cursul serii acesteia, de duminică, în dosarul Diana Șoșoacă.  Antonia Bellatoni crede că BEC nu poate trece peste CCR. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, a spus ea, va depune o nouă contestație.

„Eu zic întâi să așteptăm decizia BEC, dar consider că Biroul Electoral Central nu va putea să treacă peste o decizie a Curții Constituționale. Și dacă, Doamne ferește, se va întâmpla acest lucru, va fi un caz istoric, nu numai în jurisprudența României ci și la nivel european, chiar internațional. Dacă, totuși, se va întâmpla acest lucru, evident că voi merge să depună o contestație nouă”, a mai spus fosta membră a SOS.

Revista presei