Atac cu cuțitul la un festival din Germania. Un elev, arestat și încadrat ca presupus islamist

Atac cu cuțitul la un festival din Germania. Un elev, arestat și încadrat ca presupus islamist Sursa foto Youtube

Un atac cu cuțitul a avut loc în august la un festival din Solingen, vestul Germaniei. La momentul respectiv, un a fost a fost reținut, iar acum a fost încadrat ca presupus islamist, au anunțat surse de securitate.

Elevul, încadrat ca presupus islamist

După atacul de la Solingen, soldat cu trei morţi, tânărul, domiciliat în oraşul învecinat Wuppertal, a fost plasat iniţial în arest preventiv sub suspiciunea de terorism. În septembrie, el a fost reîncadrat oficial ca reprezentând o ameninţare islamistă. Până în septembrie, autoritățile nu s-au gândit la acest lucru.

Toată lumea a fost în stare de șoc

„În această seară suntem cu toţii în stare de şoc, groază şi mare tristeţe în Solingen. Ne-am dorit cu toţii să sărbătorim împreună aniversarea oraşului nostru şi acum deplângem morţii şi răniţii”, a spus primarul oraşului Solingen, Tim-Oliver Kurzbach, atunci.

În afară de un atac asupra unor instituţii evreieşti, elevul ar fi discutat cu o persoană de contact despre un atac în timpul unei excursii în Olanda.

Percheziţionarea casei băiatului nu a creat iniţial suspiciuni. Apoi, analizarea telefonului său mobil a stârnit preocupare urgentă, iar tribunalul districtul din Wuppertal a emis un mandat de arestare, pe 20 septembrie.

Acest atac a fost foarte mediatizat

Atacul din 23 august de la un festival stradal din Solingen, soldat cu trei morţi şi opt răniţi, a fost foarte dezbătut la televizor, dar și în mediul online. Un sirian de 26 de ani rămâne în arestul poliţiei sub suspiciunea de crimă. Atacul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic, dar autorităţile germane nu au anunțat dacă tânărul are legături că Statul Islamic.

Tânărul rămăsese în Germania după ce s-a sustras unui ordin de expulzare în Bulgaria, ţara în care a intrat iniţial în Uniunea Europeană.Solingen, un oraş cu peste 150.000 de locuitori, este situat în apropiere de Düsseldorf şi la nord de Köln.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei