ANAF îl anchetează pe Daniel Constantin

ANAF îl anchetează pe Daniel Constantin Constantin Daniel. Sursa foto: Camera Deputaților

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că îl va supune analizei de risc pe Daniel Constantin, liderul PNL Teleorman, potrivit informațiilor oferite de Grupul de Investigații Politice.

„ANAF a soluționat favorabil sesizarea GIP referitoare la vila și mașinile de lux deținute de deputatul PNL Daniel Constantin. Toate sunt achiziționate pe firme ale familiei Constantin, eludându-se astfel plata TVA, dar sunt folosite exclusiv în interes personal.

ANAF îl va supune pe Daniel Constantin analizei de risc

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF îl va supune pe Daniel Constantin analizei de risc.

În 20 septembrie 2024, GIP a solicitat ANAF să efectueze o inspecție fiscală referitoare la legalitatea deductibilității cheltuielilor aferente amortizării fiscale/întreținerii vilei în care locuiește familia Constantin; operațiunile contabile legate de colectarea și deducerea TVA; utilizarea autoturismelor firmei cu deducerea cheltuielilor aferente; remunerarea unor persoane pentru activități care nu legătură cu obiectul de activitate al firmei.

Prin adresa nr A_VEF 2088 / 01.10.2024, Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice a ANAF ne-a comunicat că sesizarea „a fost soluționată favorabil”. Potrivit ANAF, „Daniel Constantin va fi supus analizei de risc iar în situația în care se va constata că aceasta prezintă risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile, va fi introdusă în lista persoanelor care prezintă risc de neconformare”, transmite GIP.

„Într-o încercare disperată de a nega evidența, Daniel Constantin răspunde de câteva zile documentelor pe care le publicăm cu injurii și cu încercări puerile de a scăpa de răspundere arătând cu degetul spre alte persoane. Multe dintre afirmațiile lui Constantin sunt chiar autoacuzatoare, el recunoscând, practic, că locuiește într-o vilă pe care a cumpărat-o pe firmă pretinzând că va desfășura acolo activități economice și că a eludat plata TVA pentru vila și mașinile sale.

În loc să piardă vremea înjurând oamenii pe rețelele sociale, Daniel Constantin ar trebui să fie mai preocupat de ancheta declanșată de ANAF  împotriva lui”, spune pe rețelele de socializare Mugur Ciuvică, președintele GIP.

Sesizarea GIP și răspunsul ANAF pot fi citite aici

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei