Vreme ploioasă în aproape toată țara. Avertizări ANM pentru următoarele ore

Vreme ploioasă în aproape toată țara. Avertizări ANM pentru următoarele ore Ploi Sursa foto: Needpix.com

ANM a emis mai multeavertizări meteo cod galben de ploi pentru 29 de județe ale țării. Meteorologii anunță că în zilele următoare va ploua în mai toate regiunile.

De vineri până sâmbătă, vor fi ploi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei. Sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor. Duminică și luni, ploile se vor restrânge în jumătatea de est a ţării.

Avertizare ANM pentru începutul de weekend

Meteorologii au emis o primă avertizare meteo pentru prima parte a acestui weekend. ANM a anunțat că începând de vineri, ora 10.00, și până sâmbătă dimineață, va ploua în mai multe regiuni. Astfel, sunt vizate județele din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei.

„Din dimineaţa zilei de vineri (04 octombrie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei”, se arată în comunicatul ANM.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, ploile se vor extinde în majoritatea regiunilor, iar duminică și luni se vor restrânge în jumătatea de est a țării. Pe spații mici, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Pentru intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor ajunge, pe arii restrânse, la 40 - până la 50 de litri pe metrul pătrat.

„Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni (06 şi 07 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40...50 l/mp”, precizează ANM.

Harta meteo

Harta meteo Sursa foto: ANM

Meteorologii se așteaptă la vânt puternic

ANM a anunțat că, în regiunile sudice şi estice, vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40 până la 50 km/h. Totodată, meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic pentru intervalul 04 octombrie, ora 10 – 04 octombrie, ora 21.

În acest interval de timp sunt așteptate intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali.

Vitezele se vor situa, în general între 55 și 65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

Harta meteo

HArta meteo Sursa foto: ANM

ANM a emis avertizări de ploi

Meteorologii au emis o atenționare cod galben cod galben pentru intervalul 04 octombrie, ora 23 – 05 octombrie, ora 15. În acest interval au fost anunțate ploi însemnate cantitativ în sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei. În aceste zone, ANM se așteaptă la cantități de apă de 20...30 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

O altă atenționare meteo cod galben are în vedere intervalul 05 octombrie, ora 15 – 06 octombrie, ora 12. În Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, arată prognoza, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină, conform ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei