Conflict în familie chiar înainte de alegeri. Melania Trump sprijină dreptul la avort, Donald îl condamnă

Conflict în familie chiar înainte de alegeri. Melania Trump sprijină dreptul la avort, Donald îl condamnă Sursa foto: Facebook/ Melania Trump, fosta Prima Doamnă a SUA

Melania Trump a semnalat joi că adoptă o poziție diferită de cea a soțului său în ceea ce privește accesul la dreptul la avort. În timp ce Donald Trump și-a lăudat rolul în răsturnarea cazului Roe v. Wade, fosta primă doamnă a declarat într-un videoclip de promovare a viitoarei sale cărți că „libertatea individuală a femeilor este un drept fundamental pe care îl apăr”.

„Fără îndoială, nu există loc pentru compromisuri atunci când vine vorba de acest drept esențial pe care toate femeile îl posedă de la naștere. Libertatea individuală. „Ce înseamnă cu adevărat „Corpul meu, alegerea mea”?”, a spus Melania Trump.

Melania vs Trump

Cartea Melaniei Trump urmează să fie publicată marți. Aceasta prezintă mai multe detalii cu privire la credința sa în necesitatea ca accesul la avort să rămână legal.

„De ce ar trebui ca altcineva decât femeia însăși să aibă puterea de a determina ce face cu propriul corp? Dreptul fundamental al unei femei la libertate individuală, la propria viață, îi conferă acesteia autoritatea de a-și întrerupe sarcina dacă dorește” a scris Melania Trump, potrivit The Guardian.

Momentul comentariilor sale publice în favoarea dreptului la avort reintroduce în discuția politică o veche problemă. Republicanii au încercat în mare parte să evite un litigiu. Aceștia s-au concentrat în schimb pe subiecte precum economia și imigrația în timpul administrației președintelui Joe Biden.

Care este părerea lui Donald despre avort?

Însuși fostul președinte a criticat statele cu legi deosebit de restrictive privind avortul. Poziția sa a fost că statele ar trebui să fie libere să stabilească orice reglementări privind avortul pe care le aleg.

Decizia Curții Supreme din 2022 a determinat de atunci ca unele state să interzică orice avort, conform Politico. O contribuție semnificativă cu privire la această decizie a avut Donald Trump.

El a evitat luni de zile să spună cum va vota la referendumul din Florida din această lună pentru a extinde accesul la avort dincolo de cele șase săptămâni permise în prezent de stat. Trump i-a mulțumit pe liderii anti-avort când a spus acum o lună că va vota împotriva măsurii. Cu toate acestea, el a continuat să se simtă inconfortabil discutând această problemă. Fostul președinte a refuzat în mod repetat să spună dacă ar vota restricțiile federale. Totuși, el a anunțat pe Truth Social în timpul dezbaterii vicepreședințiale de marți că ar vota o interdicție națională.

Au existat state care au supus la vot acest drept fundamental al femeii. Susținătorii dreptului la avort au câștigat în mod constant în fața celor care se opun accesului, chiar și în statele conservatoare.

Revista presei