Investiții record în ChatGPT, compania cu 250 de milioane de utilizatori săptămânal

Investiții record în ChatGPT, compania cu 250 de milioane de utilizatori săptămânal OpenAI. Sursa foto: dreamstime.com

OpenAI, compania din spatele ChatGPT, a adunat o sumă record de la investitori și devine una dintre cele mai valoroase companii private din lume. Compania a anunțat miercuri că a strâns 6,6 miliarde de dolari. Aceste investiții cresc valoarea companiei la 157 de miliarde de dolari.

Investiții record în ChatGPT

OpenAI a strâns 6,6 miliarde de dolari de la investitori, la o evaluare de 157 de miliarde de dolari, a anunţat compania miercuri, cimentând statutul producătorului ChatGPT drept una dintre cele mai valoroase companii private din lume, transmite Reuters.

OpenAI încheie o finanțare de 6,6 miliarde de dolari cu investiții de la Microsoft și Nvidia OpenAI.

Finanțarea a atras investitori cu capital de risc care au revenit, inclusiv Thrive Capital și Khosla Ventures, precum și cel mai mare susținător corporativ al OpenAI, Microsoft (MSFT.O).

Închiderea atragerii de fonduri coincide cu eforturile de restructurare ale companiei şi cu schimbările de conducere, inclusiv plecarea bruscă a directorului său de tehnologie, Mira Murati, săptămâna trecută, citează News.ro

La finanțare au participat, de asemenea, firma de investiţii susţinută de stat din Abu Dhabi MGX  precum și Altimeter Capital, Fidelity și SoftBank.

Compania preconizează câștiguri enorme anul viitor

Directorul financiar al OpenAI, Sarah Friar, le-a spus miercuri angajaților că, în urma finanțării, compania le va putea oferi lichidități printr-o ofertă publică de răscumpărare a acțiunilor lor în companie.

La începutul acestui an, compania a permis unor angajați să își încaseze acțiunile la o evaluare de 86 de miliarde de dolari.

Se preconizează o creştere majoră a veniturilor anul viitor, la 11,6 miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

Mai mult, Thrive Capital, care a angajat aproximativ 1,2 miliarde de dolari, a negociat opțiunea de a investi încă 1 miliard de dolari anul viitor, dacă firma AI atinge un obiectiv de venituri, au adăugat sursele.

ChatGPT, 250 de milioane de utilizatori săptămânal

Creșterea fulminantă a OpenAI în ceea ce privește popularitatea și evaluarea produsului a captat imaginația lumii.

De la lansarea ChatGPT, aceasta a atras 250 de milioane de utilizatori activi săptămânal.

ChatGPT

ChatGPT. Sursa: LinkedIn

Evaluarea companiei a crescut, de asemenea, de la 14 miliarde de dolari în 2021 la 157 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile au crescut de la zero la 3,6 miliarde de dolari, depășind cu mult propriile proiecții ale lui Altman la momentul respectiv.

Compania a declarat investitorilor că încă urmărește în mod activ inteligența generală artificială (AGI), ceea ce înseamnă dezvoltarea de sisteme AI care depășesc inteligența umană, în timp ce își intensifică comercializarea și încearcă să fie profitabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei