Prețul plătit de Ianis Hagi pentru a se întoarce la Glasgow Rangers

Prețul plătit de Ianis Hagi pentru a se întoarce la Glasgow Rangers Ianis Hagi. Sursa foto: Instagram/ Ianis Hagi

Ianis Hagi a revenit la echipa principală a scoțienilor, Glasgow Rangers, iar pentru acest lucru publicațiile locale scriu că ar fi renunțat la o sumă uriașă de bani. Transfermarkt a făcut calculul și a aflat exact la cât a renunțat fiul lui Gică Hagi ca să fie din nou titular la Rangers.

Ianis Hagi, susținut de „nume grele”

Întoarcerea lui Ianis Hagi, la două luni după ce Philippe Clement l-a trimis la echipa satelit a clubului, s-ar fi concretizat după ce „nume grele” ar fi cerut revenirea lui în echipa mare.

Publicația Rangers Review a scris că că s-a ajuns la consens „în urma dialogului dintre cele două părți, ambele exprimându-și dorința de a rezolva situația”.

Aceeași sursă dezvăluie că „mai multe nume grele ale vestiarului” ar fi insistat pentru revenirea românului.

Nu a existat un anunț concret privind reluarea locului de către Hagi jr. în echipa scoțienilor, dar formația din Glasgow a făcut cunoscut acest lucru prin publicarea unor fotografii de la antrenamentul jucătorilor în care apare românul.

Știrea revenirii lui Hagi jr. a fost prezentată și de tabloidul Daily Record   care a titrat: „Hagi a avut parte de sprijinul mai multor membri influenți ai vestiarului”.

Prețul plătit de Ianis Hagi pentru întoarcere

Fiul lui Gică Hagi ar fi cedat o sumă mare de bani pentru a face parte din nou din lotul Rangers.

În vîrstă de 25 de ani, el ar fi renunțat acum la o anumită clauză care, în urmă cu două luni, l-a trimis la echipa secundă a lui Rangers. Aceasta făcea referire la mărirea salariului internaționalului român cu 7.000 de euro pe săptămână.

în cazul în care Hagi ajunge la 100 de meciuri. În prezent, Hagi are are 99 de meciuri jucate.

Ianis Hagi

Ianis Hagi. Sursa foto: Instagram

De precizat este că înainte de înlăturarea din echipa mare Rangers, director sportiv al scoțienilor, Ross Wilson, îi prelungise înțelegerea lui Hagi cu încă doi ani, până în 2026.

Hagi a renunțat la peste 600.000 de euro

Ianis Hagi a renunțat la 609.000 de euro, pentru a fi reprimit la echipa mare a lui Rangers

Transfermarkt  a făcut calcului și astfel s-a aflat că Ianis Hagi a cedat suma de 609.000 de euro.

Calculul arată că în perioada 1 octombrie 2024 - 31 mai 2026 (n.r. când expiră contractul său, conform) sunt 86 de săptămâni și 5 zile. Rotunjit la 87 de săptămâni, ar însemna că Hagi a renunțat la nu mai puțin de 609.000 de euro!

Salariul său a rămas de 26.000 de euro săptămânal, ceea ce înseamnă că, dacă își va duce contractul până la bun sfârșit, va primi, tot cu aproximație, 2.262.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei