Hibridul Havertz înflorește la Arsenal. Internaționalul german a spulberat apărarea lui PSG

Hibridul Havertz înflorește la Arsenal. Internaționalul german a spulberat apărarea lui PSG Havertz la Leverkusen. Sursă foto: Pinterest

Kai Havertz este un fotbalist german de top, cunoscut pentru versatilitatea, inteligența tactică și tehnica sa fină.

Havertz și-a făcut debutul profesionist la Bayer Leverkusen în 2016, devenind cel mai tânăr debutant al clubului la acea vreme, la doar 17 ani. În septembrie 2020, Havertz a fost transferat la Chelsea pentru aproximativ 80 de milioane de euro, unul dintre cele mai scumpe transferuri din istoria clubului.

Valoarea atacantului german

Kai Havertz este un fotbalist german, iar valoarea sa pe piață fluctuează în funcție de performanțele sale și de piața transferurilor. Cu toate acestea jucătorul celor de la Arsenal, este cotat la aproximativ 75 de milioane de euro. De precizat că, această valoare poate varia în funcție de evoluțiile sale pe teren, de performanțele echipei sale și de alte factori externi.

Kai Havertz la Arsenal. Sursă foto: wikipedia

Kai Havertz la Arsenal. Sursă foto: wikipedia

Kai Havertz a avut nevoie de o perioadă de timp pentru a stabili poziția care i-se potrivea cel mai bine. Cu toate acestea, stabilit ca atacant la Arsenal, el înflorește.

Internaționalul german a marcat marți al cincilea său gol în nouă meciuri. Astfel, i-a ajutat pe Gunners să învingă Paris St-Germain cu 2-0 în Liga Campionilor.

Hibridul Havertz înflorește la Arsenal

După ce a fost o opțiune alternativă în fața atacanților Ivan Toney și Victor Osimhen în vară, Havertz arată că ar putea oferi puterea de foc de care Arsenal are nevoie în acest sezon pentru a lupta în cursa pentru trofeele de acasă și din Europa.

Emblema Arsenal. Sursă foto- wikipedia

Emblema Arsenal. Sursă foto- wikipedia

„A fost incredibil”, s-a arătat entuziasmat Mikel Arteta, șeful lui Arsenal, după victoria cu PSG. „Creierul său fotbalistic, modul în care înțelege spațiul, sincronizarea, felul în care aduce oamenii împreună și etica sa de muncă este incredibilă. De fiecare dată când se află în preajma careului este o amenințare reală și este unul dintre principalii jucători ai momentului”.

Havertz poate fi un om de bază acum în lotul echipei. Cu toate acestea, finisarea lui este departe de a fi încheiată. Jucătorul a ajuns prima dată în Anglia pentru a semna cu Chelsea în 2020. Semnat de șeful de atunci al Blues, Frank Lampard, a sosit ca mijlocaș ofensiv, dar în timpul său la Stamford Bridge a jucat și pe post de atacant central. Astfel, echipa sa a încercat să-i stabilească cea mai bună poziție.

„Cred că atunci când a venit la Chelsea nu era destul de clar”, a spus Lampard. „A fost un jucător foarte talentat, dar poziția lui nu era foarte clară. „El ar fi fost un jucător foarte bun pentru mijlocul terenului. Cu toate acestea, el nu a ajuns niciodată la sfârșitul poveștii sale la Chelsea”.

Anii petrecuți la Chelsea

În cei trei ani petrecuți la Chelsea, el nu a marcat niciodată mai mult de opt goluri în Premier League într-un sezon. Havertz a marcat golul câștigător în finala Ligii Campionilor împotriva lui Manchester City în 2021. Cu toate acestea, a ratat, de asemenea, câteva ocazii destul de mari de-a lungul timpului său la club. De altfel, când  Arsenal a plătit 65 milioane de lire sterline pentru a-l semna vara trecută, s-a arătat destul de surprins.

Kai Havertz la Chelsea. Sursă foto: wikipedia

Kai Havertz la Chelsea. Sursă foto: wikipedia

Inițial, dificultățile sale în fața porții au continuat și i-au trebuit 10 meciuri pentru a înscrie primul său gol pentru club. Dar încrederea lui Arteta în Havertz ca atacant a dat roade în cele din urmă. Astfel, a terminat sezonul trecut cu 13 goluri în Premier League.

Împotriva PSG, el a arătat toate fațetele jocului său. În cele din urmă, jucătorul a încercat un număr de poziții pentru a vedea unde se simte cel mai bine. Ca urmare, a reușit să se stabilească în rolul de atacant. Harta sa de atingere a arătat că a coborât în adâncime pentru a ajuta la începerea atacurilor. În flanc și în careu a arătat cât de talentat poate fi.

„Joacă acel rol hibrid în care este la mijlocul terenului și apoi ajunge în careu”, a adăugat Lampard. „El are într-adevăr avantajul de a se folosi de aceste abilități, care îi dau un alt strat. „Există un talent natural și el l-a avut întotdeauna”.

Golul marcat în meciul cu PSG

Havertz a reușit să ducă Arsenal în avantaj cu o lovitură de cap după 20 de minute de joc. Astfel, jucătorul l-a învins pe portarul celor de la PSG, Gianluigi Donnarumma. Acesta a reușit o lovitură spectaculoasă cu capul după o centrare din partea unui coechipier.

„Se pare că se bucură mai mult”, a declarat fostul atacant englez Alan Shearer. „Nu-l deranjează lupta, nu-l deranjează să cadă. Cea mai importantă parte este că a reușit să înscrie, a fost foarte curajos, astfel și-a primit răsplata pentru acest lucru”.

Statisticile de atac ale lui Havertz sunt acum unele dintre cele mai bune printre atacanții din Premier League. Astfel, doar Erling Haaland de la Manchester City, Mohammed Salah de la Liverpool și Cole Palmer de la Chelsea au un raport mai bun de goluri așteptate.

„Calitatea lui este că știe unde să fie la momentul potrivit”, a declarat fostul mijlocaș al Olandei, Real Madrid și AC Milan, Clarence Seedorf.  Havertz nu este Haaland, dar în timp ce Manchester City posedă unul dintre cei mai buni atacanți centrali din lume, Arteta este acum mai mult decât mulțumit de jucătorul care îi conduce linia.

„El este atât de puternic, dar, de asemenea, este atât de inteligent. Modul în care ocupă spațiile, modul în care alunecă totul împreună creează un joc frumos”, a adăugat el.

Revista presei