Conflictul dintre Iran și Israel, dus la un nou nivel. Amenințări cu lovituri masive

Conflictul dintre Iran și Israel, dus la un nou nivel. Amenințări cu lovituri masive Sursa foto: Platforma X

Tensiunile dintre Iran și Israel au escaladat în ultimele ore. După valul de lovituri cu rachete balistice, președintele Iranului a lansat noi amenințări.

Noi tensiuni între Iran și Israel. Mesajul lui Pezeshkian

În urma atacului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis o replică la fel de dură pentru Iran. De cealaltă parte, preşedintele iranian Masoud Pezeshkian a declarat miercuri că Israelul a promis lovituri mai puternice, precizând că forțele israeliene ar trebui să pună capăt  „crimelor sale”.

„Dacă regimul sionist (Israel) nu îşi încetează crimele, el se va confrunta cu reacţii şi mai dure”, a fost mesajul transmis de Pezeshkian.

Declarația oficialului iranian a venit cu puțin timp înainte plecarea sa în  Qatar.

Acord cu guvernul Qatarului

În vizita sa la Doha, liderul Iranului ar urma să semneze un acord cu guvernul. De asemenea, acesta va purta discuții legate de relațiile bilaterale dintre cele două puteri.

În plus, el va lua parte și la Summitul organizat  de Dialogul de cooperare pentru Asia. Pe lista subiectelor din cadrul evenimentului se află modalitățile de preîntâmpinare a crimelor Israelului.

„Al doilea obiectiv este de a discuta în ce fel ţările asiatice pot preîntâmpina crimele Israelului în regiune şi împiedica inamicii să provoace haos în Orientul Mijlociu", a mai spus Pezeshkian. 

Atac Iran în Israel

Atac Iran în Israel. Sursa foto: x.com

Ar putea fi lansate noi lovituri din Iran

Confruntările din Orientul Mijlociu s-ar putea intensifica în următoarele zile. Israelul a primit un ultimatum din partea Iranului, însă acesta ar putea lansa o replică dură, după atacul masiv de marți.

Conform unor oficiali israelieni, riposta ar include lovituri asupra instalațiilor nucleare.

„Avem un mare semn de întrebare cu privire la modul în care iranienii vor răspunde la un atac, dar luăm în considerare posibilitatea ca ei să treacă la atac total, ceea ce va fi un joc cu totul diferit”, a precizat un oficial israelian.

Revista presei