Clarificări SRI. Elena Lasconi nu a colaborat cu serviciul de informații

Clarificări SRI. Elena Lasconi nu a colaborat cu serviciul de informații Elena Lasconi Sursa foto: Facebook

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, nu a lucrat pentru Radu Timofte, fostul director al SRI. Potrivit unui comunicat al USR, oficialii SRI au dezmințit informațiile apărute în spațiul public.

Potrivit comunicatului, președinta USR a dorit să clarifice aceste „informații false”,  motiv pentru care a solicitat clarificări din partea Serviciului Român de Informații.

Elena Lasconi nu a lucrat pentru SRI

În răspunsul oficial transmis, la cererea USR, Serviciul Român de Informații a confirmat că Elena Lasconi nu a fost angajată a instituției. Mai mult, susțin cei de la SRI, nu primit nici ajutor financiar pentru achiziția unui apartament. Potrivit răspunsului, Lasconi nu a fost nici angajată nici colaboratoare a serviciului de informații.

„Doamna Elena Valerica Lasconi nu a avut calitatea de angajat și nu a colaborat cu Serviciul Român de Informații. Totodată, vă aducem la cunoștință că instituția noastră nu are legătură cu modalitatea de obținere de către persoana sus-menționată a dreptului de proprietate a bunului imobil la care faceți referire” a transmis SRI.

În spațiul public au apărut informații despre trecutul candidatei USR. Potrivit acestor informații, Elena Lasconi ar fi fost angajată la SRI, în perioada 2000 - 2001, pe când instituția era condusă de Radu Timofte. Ea ar fi ocupat funcția de consilier al șefului SRI.

Răspunsul SRI pune capăt speculațiilor

După apariția clarificărilor din partea SRI, Elena Lasconi și-a exprimat speranța că speculațiile pe acest subiect vor înceta. Candidata USR la alegerile prezidențiale de la finalul anului și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central luni, pe 1 septembrie.

„Ştiu că sunt un candidat incomod, ştiu că nu au cu ce să mă atace, ştiu că inventează o serie de mizerii pentru a încerca să-i convingă pe români că toţi politicienii sunt la fel. Dar nu e aşa. Eu nu am ascuns nimic din trecutul meu, ba chiar, vreme de 25 de ani, orice român a putut să vadă dacă mă duc sau nu la serviciu şi la ce serviciu mă duc, aprinzând televizorul şi urmărindu-mi reportajele, buletinele de ştiri sau emisiunile.

SRI spune negru pe alb că toate mizeriile aruncate despre mine în spaţiul public sunt false. Adevărul iese întotdeauna la lumină! Peste două luni, avem şansa de a schimba real acest sistem susţinut de o mână de oameni care, la ordin, execută tot ceea ce li se cere şi care urmăresc mereu doar interesul personal”, a comentat Elena Lasconi despre speculațiile apărute.

Serviciul Român de Informații (SRI)

SRI. Sursa foto: INQUAM Photos

Elena Lasconi nu vede la cei ce lucrează pentru SRI

În comentariile pe care le-a făcut, conform comunicatului de presă, președinta USR a spus că este o onoare să lucrezi în SRI. Elena Lasconi a subliniat că nu este nimic rușinos să fii angajatul serviciilor românești de informații. Rușinos este, spune ea, că există persoane care folosesc numele acestor instituții ale statului de drept pentru a-și rezolva interesele politice și personale.

„Nu este deloc un lucru ruşinos să lucrezi pentru Serviciile Române de Informaţii, este o onoare să îţi slujeşti aşa ţara. Dar este o ruşine să foloseşti Serviciile pentru jocuri politice ori pentru interese personale”, a subliniat Elena Lasconi.

Ea și-a încheiat mesajul spunând că îi apreciază pe cei care lucrează cu onestitate și profesionalism în sistemul de servicii secrete. În schimb îi dezavuează pe cei care mint și fac combinații și aranjamente folosindu-se de instituțiile statului.

„Nu am lucrat pentru SRI, dar jos pălăria în faţa celor care lucrează cu onestitate şi profesionalism în acest sistem. Ruşine să le fie celor care mint, fac tot soiul de combinaţii dubioase şi folosesc instituţiile statului pentru beneficii personale”, a conchis Lasconi.

 

Revista presei