America își numără morții după distrugătorul Uragan Helene. Trump și Biden se jignesc reciproc

America își numără morții după distrugătorul Uragan Helene. Trump și Biden se jignesc reciproc Donald Trump și Joe Biden. Sursa foto: Arhiva EVZ

Uraganul Helene, care a lovit sud-estul Statelor Unite ale Americii, a ucis 118 oameni, arată cel mai recent bilanț. Furtuna deosebit de violentă a devenit subiect de campanie electorală, iar Trump și Biden au ajuns să se jignească reciproc. Fostul președinte la acuzat pe Biden că doarme, iar replica a venit imediat: „Minte!”

Trump, prins cu minciuna

Uraganul Helene creează tensiuni în campania electorală. Donald Trump a susținut în mod fals că guvernatorul Georgiei nu a putut să-l contacteze pe Joe Biden, fapt contrazis imediat chiar de guvernator. Nu a întârziat nici reacția lui Joe Biden care a spus ferm: „Minte!”, transmite publicația britanică, The Guardian.

Preşedintele Joe Biden va vizita miercuri Carolina de Nord unde situația este critică. În ciuda eforturile de salvare, sute de persoane sunt în continuare date dispărute în statele afectate, potrivit France24.

Donald Trump a vizitat una dintre zonele cel mai grav afectate de uraganul Helene, Vadosta, din statul Georgia.

El s-a folsoit de acest moment șia  declarat în mod fals că guvernatorul Georgiei nu a reușit să-l contacteze pe Joe Biden.

Trump le-a spus reporterilor că președintele „adormise” și că guvernatorul Brian Kemp „l-a sunat pe președinte și nu a reușit să dea de el”.

El a repetat această afirmație de mai multe ori.

Trump se folosește de tragedia provocată de Helene

Donald Trump, candidat la președinția Statelor Unite

sursă: Facebook / Donald J. Trump

Ulterior, Kemp a respins acuzația. El a spus că a comunicat cu vicepreședintele Kamala Harris și a adăugat:

„Președintele m-a sunat ieri după-amiază și mi-a spus: „Hei, de ce ai nevoie?” … Mi-a spus că, dacă mai avem nevoie de alte lucruri, să-l sunăm direct, ceea ce apreciez”.

Biden, răspuns furios către Trump

În timpul conferinței de presă de luni la Casa Albă, consilierul pentru securitatea națională Elizabeth Sherwood-Randall a spus că Biden i-a oferit lui Kemp „orice” e nevoie pentru Georgia, după furtună.

„Așadar, dacă guvernatorul ar dori să vorbească din nou cu președintele, desigur, președintele îl va asculta”, a spus Sherwood-Randall.

Întrebat despre comentariile lui Trump, Joe Biden a avut o reacție furioasă: „Minte și guvernatorul i-a spus că minte. Guvernatorul i-a spus că minte. Am vorbit cu guvernatorul, i-a spus că minte. Nu știu de ce o face... pur și simplu nu este adevărat și este iresponsabil.”

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei