Registrul Auto apelează la IA. Chatbotul RAReș face muncă de secretariat pentru șoferi

Registrul Auto apelează la IA. Chatbotul RAReș face muncă de secretariat pentru șoferi Șoferi Sursa foto: Unsplash

Registrul Auto Român a dezvoltat o aplicație bazată de inteligența artificială care va oferi lămuriri și clarificări șoferilor. Conducătorii auto care apelează la site-ul RAR vor fi întâmpinați de RAReș.

Șoferii care accesează pagina de internet a RAR sunt întâmpinați de un chatbot care le poate oferi informațiile de care au nevoie. RAReș răspunde la întrebări legate de activitatea instituției

Registrul Auto Român în era Inteligenței Artificiale

Charbotul RAReș este o aplicație bazată pe Inteligența Artificială dezvoltată de Registrul Auto Român. Prin intermediul acesteia, șoferii primesc informațiile de care au nevoie. Conform unui comunicat emis de instituție, rolul lui RAReș este de a simplifica accesul, celor interesați, la informațiile de pe site-ul RAR.

Astfel, prin intermediul chatbotului IA, șoferii sunt informați cu privire al procedurile ITP, despre cum pot obține programări și alte date utile despre cartea de identitate auto. Potrivit sursei citate, RAReș îi ajută pe șoferi să afle când le expiră inspecția tehnică. De asemenea, chatbotul oferă informații despre pașii de urmat în cazul pierderii cărții de identitate a vehiculului.

Ne puteți urmări și pe Google News

RAReș oferă informații despre cum se poate obține o programare într-o reprezentanță Registrul Auto.

„Vrei să verifici rapid când expiră inspecţia tehnică periodică a maşinii tale? Vrei să ştii cum trebuie să procedezi dacă ai pierdut cartea de identitate a vehiculului sau cum să obţii o programare într-o reprezentanţă?”, se arată în comunicatul de presă.

Chatbotul RARes

Chatbotul RARes Sursa foto: Facebook

RAReș simplifică comunicarea cu șoferii

Potrivit comunicatului emis de Registrul Auto Român, chatbotul RAReș va contribui la simplificarea comunicării cu șoferii. Aceștia vor putea accesa mai ușor și mai rapid informații tehnice disponibile pe site-ul instituției.

„De acum, e mai simplu de interacţionat cu noi, mai uşor de accesat informaţii tehnice, via Chatbotul RAReş, disponibil pe site-ul Registrul Auto Român”, se mai arată în document.

Chatbotul RAReş poate procesa un volum foarte mare de informații pe care să le prezinte utilizatorilor. De asemenea, aplicația poate înțelege limbajul natural uman și de a oferi răspunsurile potrivit. Mai mult, aplicația poate învăța permanent din schimburile de informații, astfel că este capabil să furnizeze răspunsuri și soluții personalizate.

„Pe măsură ce va interacţiona cu utilizatorii, RARes va învăţa continuu din aceste schimburi de informaţii şi va fi mai performant şi mai precis în furnizarea de răspunsuri şi soluţii personalizate”, precizează Registrul Auto Român.

RAR

Sursa foto: Facebook/RAR

Registrul Auto Român introduce Certificatul Auto Pass

Certificatul RAR Auto Pass va fi disponibil pentru persoanele care vând autovehicule, începând cu 1 decembrie 2024. Potrivit unui comunicat emis de Registrul Auto Român, acest document va fi transmis cumpărătorului în momentul tranzacţiei.

Certificatul RAR Auto Pass va costa aproximativ de 50 de lei, iar pentru a obţine documentul nu este nevoie ca vehiculul să ajungă la o reprezentanță a instituției.

Certificatul va fi obligatoriu pentru toate persoanele care vor să se asigure înainte de a cumpăra un autovehicul, că starea tehnică a acestuia este corespunzătoare sau că nu este furat. Documentul va conține toate informațiile despre reparații, inspecții, proveniență accidente etc.

Revista presei