Rasă de pisici exclusiv românească. Ce este „Pisica Transilvană”

Rasă de pisici exclusiv românească. Ce este „Pisica Transilvană” Sursa: PetsCats.ro

”Pisica Transilvană„ este prima rasă de felină de talie mică, exclusiv românească. Aceasta urmează să fie recunoscută la nivel mondial primăvara viitoare.

”Pisica Transilvană”, made în România

Iubitorii de feline se pot bucura că avem și noi propria rasă de pisici. ”Pisica Transilvană” a fost descoperită în munții Carpați și are sânge 100% românesc. Ea este partial omologată de instituția care se ocupă cu rasele de pisici. Cea care a făcut descoperirea este o expert în genetica pisicilor. Ea a fost și cea care a rugat federațiile românești să se ocupe de studiul acesteia.

Transport, pisică

Pisică. Sursa foto: Pixabay

„Cu extremitățile mai deschise la culoare fața de siameze, care le au mai închise, au o blană care e un fel de sare și piper, alb cu negru, fire de alb lângă fire de negru. Am mai descoperit că au un temperament absolut aparte, o pisică din libertate poate să fie destul de agresivă, aceste pisici nu sunt deloc agresive, aceste pisici nu scot gheruțele, sunt absolut incredibile”, spune Alexandru Elian, director de expoziții.

Avem 4 rase de câini omologate

Va mai dura puțin până la recunoaștere, dar experții sunt optimiști că suntem pe drumul cel bun. „Extrem de sănătoase, cu bagaj genetic extrem de bun. Două federații internaționale au proceduri pentru recunoașterea și înregistrarea raselor care țin de pedictibilitate, sănătate, parte genetică, cum se diferențiază de alte rase. Sunt multe lucruri care se iau în considerare până când se poate pirmi aprobarea finală. Noi suntem în acest moment în faza în care suntem la a 3-a generație.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie să ajungem la 4 generații pentru a obține recunoașterea finală”, a mai spus acesta. Rasa a devenit deja celebră în Europa și sunt câteva grupuri care sunt dedicate ei. Dacă la feline suntem novice, la câini stăm ceva mai bine.Chiar săptămâna trecută a trecut testul și cea de-a patra rasă de câini. Este vorba despre ”Ciobănescul Român Corb”.

Revista presei