Un copac de lângă Capitală, vizitat de sute de pelerini. Oamenii cred că le poate îndeplini dorințele

Un copac de lângă Capitală, vizitat de sute de pelerini. Oamenii cred că le poate îndeplini dorințeleSursa foto: Cancan

În zona văii Șindrilița, sute de pelerini merg să își pună dorințele și cred cu tărie că acestea vor fi îndeplinite. Oamenii merg în fața unui stejar aflat în apropiere de Mănăstirea Pasărea și petrec zeci de minute la umbra acestuia.

Un copac din apropierea Mănăstirii Pasărea, devenit loc de pelerinaj

„Copacul dorințelor” este vizitat de numeroși oameni, care ajung în fața acestuia cu mari speranțe. Mulți dintre aceștia susțin că dorințele puse în fața acestuia se pot îndeplini.

Stejarul se află de mai bine de un secol în apropiere de Mănăstirea Pasărea, care este vizitată, de asemenea, de mii de pelerini.

Pe trunchiul stejarului a fost așezată icoana Maicii Domnului

Acest copac se află le valea Șindrilița, aproape de râul Pasărea și se numără printre puținii copaci care au supraviețuit tăierilor masive. De altfel, în perioada interbelică, complexul forestier Cernica-Pustnicu a fost defrișat.  Doi stejari au fost ocoliți de procedură, iar unul dintre aceștia a devenit unul dintre locurile căutate de turiști.

Copac, Mănăstirea Pasărea

Sursa foto: Cancan

Având în vedere poziția față de Mănăstirea Pasărea, numeroși pelerini aleg să se oprească la umbra lui pentru reculegere și rugăciune. Pe trunchiul stejarului a fost așezată o icoană mică a Maicii Domnului, arată Cancan

Stejar secular, căutat de mulți turiști

În jurul stejarului a fost așezat un gărduleț de împrejmuire, dar și o bancă, pe care pelerinii se pot reculege. Majoritatea persoanelor care ajung în zonă merg și la Mănăstirea Pasărea, unde sunt săvârșite slujbe speciale pentru cei care își caută liniștea.

O parte dintre slujbe au loc seara, însă cu toate acestea, biserica mănăstirii și curtea sunt pline de credincioși. Așezământul monahal a fost ridicat în anul 1813, însă a fost distrus de un cutremur. Astfel, după 1838 s-a început procesul de reconstruire.

În interiorul mănăstirii se află și un osuar, care poate fi vizitat de pelerini  în preajma sărbătorilor pascale.