Mircea Geoană nu vrea să se dezică de trecutul său la PSD: Am încercat să modernizez partidul

Mircea Geoană nu vrea să se dezică de trecutul său la PSD: Am încercat să modernizez partidul Mircea Geoană. Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a afirmat joi seara că nu se distanțează de istoria sa politică, în special de perioada în care a condus PSD.

În acest context, fostul secretar adjunct al NATO a subliniat că a avut intenția de a moderniza partidul pe durata mandatului său.

Mircea Geoană nu are ce să le reproșeze celor din PSD

Eu nu mă dezic de trecutul meu. E o pagină deschisă, se știe totul despre mine. (…) Eu nu mă dezic de anii mei de conducere la PSD.

Am încercat să modernizez partidul, l-au acceptat socialiștii europeni. (…) Eu n-am o critică față de PSD, dar în ultimii ani, competența în funcțiile cheie din statul român a scăzut dramatic”, a precizat Mircea Geoană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, Geoană a adus critici la adresa PSD, afirmând că Marcel Ciolacu și partidul său au executat fără ezitare toate comenzile politice venite de la Cotroceni.

PSD

PSD. Sursa foto: dreamstime.com

Geoană crede că a venit momentul să scăpăm de incompetență

Mircea Geoană a mai afirmat că va fi ales prin votul românilor, subliniind că democrația românească rămâne fragilă.

Acesta consideră că asta este în continuare o paria, menționând că toate partidele au drepturi, în timp ce candidații independenți nu beneficiază de reprezentanți în secțiile de votare. După 35 de ani, el crede că este clar că această situație nu poate continua.

„Măi fraților, vremurile sunt atât de complicate că nu ne putem permite să mai mergem cu atât de multă incompetență”, a adăugat fostul secretar adjunct al NATO.

Mircea Geoană nu exclude să colaboreze cu un partid în viitor

Întrebat dacă intenționează să colaboreze cu vreun partid în viitorul apropiat, Geoană a declarat că toate partidele care doresc să colaboreze cu președintele și să contribuie pozitiv la dezvoltarea țării, acceptând să se angajeze într-o colaborare aproape contractuală cu viitorul președinte pentru a implementa măsuri esențiale pentru România, vor fi partenerii săi naturali.

Alegerile parlamentare

Alegeri. Sursa foto: dreamstime.com

În opinia mea, există loc și pentru un partid nou, care să poată să ocupe un spațiu lăsat liber de aceste partide, pentru că există o foarte mare nemulțumire față de partide și partidele noi, de obicei, și noi, în România Renaște, avem unul sau mai multe partide noi, care e posibil să-și încerce șansa în fața electoratului, dar eu n-am să fac cum a făcut președintele actual sau președinții anteriori, în mod obligatoriu să încep cu partidul meu o majoritate, nu!”, a completat Mircea Geoană într-un interviu la B1TV.

Revista presei