Iarnă călduroasă, la prețuri mici. Metode prin care să-ți aerisești caloriferele eficient

Iarnă călduroasă, la prețuri mici. Metode prin care să-ți aerisești caloriferele eficient Calorifer. Sursa foto: Arhiva EVZ

În pragul sezonului rece, este recomandat să te preocupi de caloriferele din casa ta și să le aerisești înainte de a le conecta la sursa de agent termic. Totodată, praful acumulat în interiorul acestora pe parcursul anului poate influența eficiența funcționării caloriferului.

Dacă le cureți corespunzător, această măsură te va ajuta să te bucuri de un confort termic optim pe parcursul iernii.

Cum să-ți aerișești caloriferele, dacă vrei să ai o iarnă călduroasă

Aerisirea caloriferelor este un pas esențial care ar trebui realizat în fiecare toamnă și este un proces foarte ușor de realizat.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să închizi robinetul de tur, situat în partea superioară a caloriferului, precum și robinetul de retur, care se află în partea inferioară, pe unde apa iese.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înainte de a deschide supapa de aerisire, este recomandat să plasezi un recipient sub aceasta pentru a colecta apa care ar putea curge.

De obicei, supapa de aerisire se găsește în partea superioară, opusă robinetului de tur.

Aerisirea caloriferelor nu ar trebui să dureze mai mult de un minut. După ce ai terminat, închide supapa de aerisire și redeschide robinetele de tur și retur.

Aerisire calorifere

Aerisire calorifere. Sursa foto: Dreamstime.com

E esențial să te ocupi și de praful din calorifere

De asemenea, pentru a avea o performanță energetică ridicată, e recomandat să te ocupi și de praful de pe calorifere.

Dacă nu preferi să folosești aspiratorul, o alternativă poate fi un ștergător de praf lung, dar este important să fii foarte atent. Această metodă este eficientă doar pentru curățarea suprafeței exterioare a caloriferului.

Produsele de curățenie

Produse de curățenie. Sursa foto: Pixabay

Pentru a îndepărta praful acumulat în interior, este necesar să folosești un aparat care suflă aer, în locul aspiratorului. Un uscător de păr poate fi folosit pentru a direcționa rafale scurte de aer către crăpăturile și fisurile pe care le au caloriferele, ajutând astfel la eliminarea prafului.

E important să nu direcționezi aerul direct în interiorul caloriferelor. În schimb, ar trebui să dai aer de jos, astfel încât praful să fie împins în sus și să iasă afară, potrivit playtech.ro.

Revista presei