PNL Sector 3 îi cere lui Negoiță să nu mai amâne punerea în siguranță a parcării din Parcul Pantelimon

PNL Sector 3 îi cere lui Negoiță să nu mai amâne punerea în siguranță a parcării din Parcul Pantelimon Parcarea Pantelimon. Sursa foto: PNL Sector 3

La începutul lunii august, un accident îngrozitor s-a petrecut în parcarea e lângă Parcul Pantelimon din Capitală. Un copil a murit, iar sora lui a rămas fără un picior.

Ulterior, s-a demonstrat că parcarea auto dintre stația de metrou Pantelimon și intrarea în Parcul Pantelimon nu avea aviz de la Brigada Rutieră, motiv pentru care autoritățile locale au fost amendate. De atunci, nu s-a mai întâmlat nimic cu parcarea.

Recent, PNL sector 3 a transmis un apel edililor în care cere, la modul imperativ, să pună pe oridinea de zi proiectul inițiat de liberali. Aceștia susțin că soluțiile lor nu implică bugete mari, dar că rezultatele s-ar simți imediat.

Proiectul inițiat de PNL Sector 3 după tragedia din parcarea Parcului Pantelimon

"Ce am propus? Nimic complicat, fără mari bugete, dar cu rezultate imediate și extrem de importante. Soluțiile vin în urma consultării cu cetățenii din zonă. Segmentarea parcării, introducerea sensului unic, iluminat, limitatoare de viteză și, nu în ultimul rând, amenajarea unui trotuar", spune PNL sector 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liberalii din sectorul în care s-a produs tragedia spun că acest demers nu este unul politicianist: "Parcul Pantelimon este un altfel de subiect!".

Ei solicită imperativ Primăriei Sector 3 și tuturor celor responsabili "să nu mai găsească tot felul de motive pentru a nu pune pe ordinea de zi proiectul inițiat de PNL privind reamenajarea și punerea în siguranță a parcării din Parcul Pantelimon. Pentru că lucrurile nu au fost făcute cum trebuie la timpul lor, încercăm prin această inițiativă se rezolvăm o problemă care din păcate a avut și urmări tragice".

PNL sector 3 nu vrea ca acest proiect să fie tratat din perspectiva campaniei electorale sau a luptei politice. "Nu un partid politic că solicită acest lucru, ci o fac locuitorii din zonă cu care am discutat la fața locului în mai multe rânduri. Inițiativa vine în spate cu o mie de semnături de la oameni care ies în fiecare zi în acel parc și care trăiesc cu frică traversând parcarea".

Accident Pantelimon Politia

Accident. Sursa foto: Captură video

Ar dura doar o lună

Liberalii mai susțin că soluțiile sunt simple și că bani sunt. Mai mult, implementarea ar dura doar o lună. "Nu știm ce mai așteaptă Primăria Sectorului 3. Sperăm să nu pună interesul politic în fața unei probleme reale ce poate avea încă o dată consecințe tragice". De aceea, PNL Sector 3  îi solicită primarului Robert Negoiță introducerea urgentă pe ordinea de zi a Consiliului Local a proiectului.

Revista presei