Israelul pregătește asaltul terestru în Liban: Cizmele voastre vor intra pe teritoriul inamicului

Israelul pregătește asaltul terestru în Liban: Cizmele voastre vor intra pe teritoriul inamicului Război Israel. Sursă foto: Facebook/idfonline

Atcurile puternice ale Israelului asupra pozițiilor Hezbollah din Liban par să fie doar începutul unei opreațiuni de amploare. Scenariu care se prefigurează seamănă izbitor cu cel din Gaza. Concret, armata israeliană ar urma să intre în Liban!

Generalul Herzi Halevi, șeful Statului Major General din Israel, a făcut astăzi câteva declarații de mare impact. El a spus că armata israeliană nu se va opri, ci va continua. Într-un soi de discurs patriotic, generalul Herzi Halevi a afirmat că militarii săi trebuie să-și lovească dușmanul "peste tot". Obiectivul principal ar fi returnarea în siguranță a locuitorilor libanezi care s-au autoevacuat spre nordul țării, transmite abcnews.

Avertisment teribil

Herzi Halevi a dat de înțeles că Israel pregătește mai multe manevre militare, "ceea ce înseamnă că ghetele voastre militare, cizmele voastre vor intra pe teritoriul inamicului, vor intra în satele pe care le are Hezbollah. pregătite ca avanposturi militare mari, cu infrastructură subterană, puncte de așezare și rampe de lansare pe teritoriul nostru și să efectueze atacuri asupra civililor israelieni”.

Ieri, armata israeliană a efectuat un atac masiv asupra pozițiilor militanților Hezbollah. În cursul acestor raiduri, mulți civili au fost uciși, inclusiv copii și femei. Se estimează că numărul morților a ajuns la 636, iar al răniților a sărit de 1700. În prealabil, Israelul avertizase populația civilă să fugă spre nordul țării. Conform Națiunilor Unite, circa 90.000 de persoane su fost strămutate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Herzi Halevi, șeful Marelui Stat Major din Israel

Herzi Halevi, șeful Marelui Stat Major din Israel. Sursa foto: wikipedia

Previziuni tot mai sumbre

Conflictul este departe de a se soluționa. Astăzi, Hezbollah a țintit Tel Aviv cu o rachetă balistică, dar aceasta a fost interceptată de antiariana din Israel. Ar fi fost, mai degrabă, o ripostă simbolică, în care Hezbollah care ar fi țintit spre inima țării, în condițiile în care sistemele antiaeriene din Israel sunt printre cele mai performante din lume.

Tot astăzi, într-un interviu acordat presei internaționale, președintele american, Joe Biden, a spus că riscurile unui război generalizat în Orientul Mijlociu este din ce în ce mai mare.

Revista presei