Kelemen Hunor, atac la coaliție: Lucrurile stau destul de haotic

Kelemen Hunor, atac la coaliție: Lucrurile stau destul de haotic Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Kelemen Hunor a făcut câteva comentarii pe marginea scandalului din coaliție cu privire la legea pentru Klaus Iohannis spunând că nu este în regulă „să dai o lege pentru o singură persoană”.

Kelemen Hunor: Haideți să definim haosul

Kelemen Hunor a criticat coaliția de la guvernare, spunând că în România nu avem stabilitate politică de mai bine de un an. Iar în acest moment, mai spune liderul UDMR, „este destul de clar că în coaliție lucrurile stau destul de haotic”.

Este suficient, mai spune politicianul, să ne uităm „la buget și la tot ce s-a întâmplat în acest an și, dacă asta se poate numi stabilitate politică, atunci haideți să definim haosul”.

Kelemen Hunor a mai subliniat faptul că „liderii PNL îi sunt datori președintelui Klaus Iohannis, fiindcă i-a ținut cinci ani la guvernare fără să câștige alegerile” și, mai spune el, „la un moment dat trebuie să plătești această factură”.

Ne puteți urmări și pe Google News

May be an image of 3 peopleKelemen Hunor: Haideți să definim haosul. Sursa foto: Facebook

Liderul UDMR: Nu dai o lege pentru o singură persoană

Kelemen Hunor a mai precizat cu privire la propunerea legislativă care i-ar permite președintelui Iohannis să candideze pe listele PNL la alegerile parlamentare, nu am vrut să intervină și să spună că nu o vor susține legea, pentru că nu era cazul, „ei au majoritatea. Nici nu văd de ce ar cere ajutor...este o chestiune de principiu: nu dai o lege pentru o singură persoană”.

De asemenea, liderul UDMR a arătat că potrivit principiului juridic „legea trebuie să fie generală, pentru toată lumea. Iar dacă juriștii de la PNL ar fi venit cu un amendament prin care să spună că indiferent despre cine este vorba poate candida, fără să fie membru de partid, pe listele unui partid, înțelegea domnul Iohannis că este și pentru el”.

Kelemen Hunor nu avea de gând să susțină varianta PNL

Din punct de vedere juridic, a mai subliniat președintele UDMR la Antena 3., „constituțional, ar fi existat o soluție, dar nu știu de ce au găsit această soluție, care nu este nici constituțională, nici corectă din punct de vedere politic. Nu aveam cum să susținem această variantă”.

Reamintim faptul că cei de la PNL ar fi vrut ca Iohannis să fie candidat pentru Senat pentru că „are atâta experiență și poate fi valorificată într-o comisie de politică externă”.

Revista presei