La New York, premierul bulgar a cerut întinerirea ONU

La New York, premierul bulgar a cerut întinerirea ONU ONU. Sursa foto: Arhiva EVZ

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a adoptat „Pactul pentru viitor”. Documentul are ca scop abordarea provocărilor secolului, legate de tensiuni și conflicte, precum și provocările climatice, a informat postul public de televiziune de la Sofia.

Dimităr Glavcev vrea reformarea ONU

Secretarul general Antonio Guterres, care a organizat acest Summit pentru Viitor, l-a calificat ca fiind o „ocazie unică” de a schimba cursul istoriei umanităţii prin reluarea cooperării internaţionale. La New York, continuă participarea prim-ministrului bulgar Dimităr Glavcev la forumul de cel mai înalt nivel pentru viitorul lumii.

Premierul interimar Dimităr Glavcev și-a ținut discursul în bulgară la Summitul ONU privind viitorul l Editează Editează data și ora umii.

ONU trebuie modernizată

El a subliniat necesitatea modernizării și întineririi Organizaţiei Națiunilor Unite pentru a ne asigura că aceasta rămâne actuală și capabilă să facă față provocărilor secolului XXI. Aceasta, a spus el, include și reformarea Consiliului de Securitate pentru a reflecta mai bine realitatea actuală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dimităr Glavcev s-a concentrat în special pe ambițiosul Pact pentru Viitor, care întruchipează aproape 80 de ani de experiență multilaterală și națională, vizând o lume mai sigură, mai durabilă și mai dreaptă.

Dimităr Glavcev, premier Bulgaria

Dimităr Glavcev, premier Bulgaria / sursa foto: wikipedia

Glavcev a declarat, de asemenea, sprijinul ferm al Bulgariei pentru Global Digital Compact, care se străduiește pentru un viitor digital centrat pe om, bazat pe drepturi, care utilizează inteligența artificială pentru a realiza progrese și pentru a asigura integritatea informațiilor.

Glavcev, întâlniri cu diaspora bulgară

"Felicitări și aprecieri tuturor pentru că v-ați dovedit în unul dintre cele mai competitive medii din lume". Cu aceste cuvinte, premierul interimar a felicitat comunitatea bulgară din New York.

La o recepție la Consulatul General al Bulgariei din New York cu ocazia aniversării a 116 ani de independență a Bulgariei, Glavcev le-a spus bulgarilor că în ţară se depun toate eforturile pentru a crea condiții care să atragă tot mai mulți bulgari să se întoarcă în patrie.

Vizita lui Glavcev continuă cu întâlniri cu comunitățile bulgare din Los Angeles și Chicago, potrivit Sega.

(Traducerea: Mirela Petrescu, RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei