Scandal între Janet Jackson și Kamala Harris. Lovitură neașteptată pentru candidată

Scandal între Janet Jackson și Kamala Harris. Lovitură neașteptată pentru candidată Janet Jackson. Sursă foto: facebook.com/JanetJackson

Un întreg scandal a izbucnit în urmă cu câteva zile, în presa tabloidă din Statele Unite, după ce Janet Jackson a făcut o serie de declarații controversate la adresa Kamalei Harris.

Janet Jackson nu se abține! Declarații controversate despre Kamala Harris

Janet Jackson a făcut recent o serie de declarații despre candidata la președenția SUA, Kamala Harris, referitoare la originea rasială a acesteia din urmă. Cântăreața consideră că Harris „nu este de culoare”.

„Ei bine, știți ce se presupune că au spus?” a declarat sora lui Michael Jackson pentru postul de televiziune. „Ea nu este de culoare. Asta e ceea ce am auzit. Că e indiană”.

Totodată, Janet Jackson a vorbit și despre părinții Kamalei Harris, cu precădere despre tatăl acesteia, care nu ar fi un om de culoare și nici de origine indiană:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Tatăl ei este alb. Asta mi s-a spus. Adică, nu m-am uitat la știri de câteva zile”, a spus ea pentru publicația The Guardian. „Mi s-a spus că au descoperit că tatăl ei este alb”.

Declarațiile sunt similare cu cele făcute de Donald Trump în august. Trump sugera că adversara sa democrată, și-a schimbat identitatea etnică în funcție de interesele politice. Trump a afirmat că nu era conștient de faptul că Harris se identifica ca fiind de origine afro-americană până în urmă cu câțiva ani, insinuând că ea a început să promoveze această parte a identității sale din motive electorale.

Kamala Harris provine dintr-o familie multietnică, cu un tată de origine jamaicană și o mamă de origine indiană, amândoi imigranți în Statele Unite. Tatăl ei a sosit în America pentru a-și continua studiile și a obținut un doctorat în economie, iar mama ei a fost o cercetătoare de renume în domeniul cancerului la sân. Această moștenire complexă a fost deseori subiect de discuții, mai ales în contextul carierei sale politice și a alegerilor din SUA.

Scandalul a escaladat în presa tabloidă

Scandalul nu s-a oprit însă aici. După ce în online oamenii au aruncat cuvinte grele la adresa cântăreței, se pare că o declarație care prezintă scuze publice ar fi fost dată eronat către tabloidele din America. Mai mult decât atât, reprezentanții artistei susțin că declarațiile lui Janet Jackson s-au bazat pe „informații eronate”.

Reprezentanții lui Janet Jackson au declarat pentru Variety că „scuzele” neobișnuit de bine formulate pentru comentariile prost informate ale cântăreței cu privire la originea rasială a candidatului prezidențial democrat Kamala Harris au fost făcute de o persoană care nu este managerul cântăreței, așa cum pretindea, și, prin urmare, nu a fost autorizată să vorbească în numele acesteia.

Kamala Harris, vicepreședinta SUA

sursă: Facebook / Kamala Harris

„Scuzele” neautorizate, raportate pentru prima dată de Buzzfeed și repetate de mai multe instituții importante, au fost făcute de un bărbat pe nume Mo Elmasri, care - aparent în mod inexact - a pretins că este managerul cântăreței.

Acesta spune: „Janet Jackson ar dori să clarifice comentariile sale recente. Ea recunoaște că declarațiile sale cu privire la identitatea rasială a vicepreședintelui Kamala Harris s-au bazat pe informații eronate. Janet respectă moștenirea dublă a lui Harris, atât ca negru, cât și ca indian, și își cere scuze pentru orice confuzie cauzată. Ea apreciază diversitatea pe care o reprezintă Harris și înțelege importanța celebrării acesteia în societatea actuală. Janet își menține angajamentul de a promova unitatea și înțelegerea.”

Cine e persoana care ar fi cerut scuze public în numele lui Janet Jackson

Cel care ar fi făcut declarații în numele lui Janet Jackson este un regizor egiptean și fondatorul unei firme de consultanță numită 24 East Agency. În biografia care apare pe diverse platforme acesta susține că este „consultant creativ pentru multe superstaruri globale”, inclusiv Jackson, Beyonce, Britney Spears și Selena Gomez.

Printre creditele sale cinematografice se numără calitatea de producător executiv al viitorului film „Janet Jackson: Family First”, deși celelalte două înregistrări ale sale sunt «neacreditate». Elmasri a trimis prin e-mail „scuzele” lui Janet Jackson către mai multe publicații de renume de peste ocean la finalul săptămânii trecute, el însuși figurând ca manager al acesteia.

Revista presei