ÎPS Teodosie condamnă concubinajul: Sunt slujba celui rău

ÎPS Teodosie condamnă concubinajul: Sunt slujba celui rău ÎPS Teodosie. Sursa foto: Facebook

ÎPS Teodosie a criticat dur concubinajul, considerându-l un păcat grav care îi pune pe cei implicați în slujba diavolului.

Declarațiile Arhiepiscopului Tomisului vin după ce o enoriașă i-a scris pentru a-i cere un canon, pentru că a stat timp de patru ani în concubinaj cu partenerul său.

Cei care trăiesc în concubinaj sunt opriți din drumul lor spiritual, spune ÎPS Teodosie

„Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului”, a spus Arhiepiscopul.

ÎPS Teodosie i-a transmis femeii că toate patimile sunt sub stăpânirea celui viclean și a îndemnat-o să se căiască și să răscumpere acest păcat greu, avertizând că, dacă nu va face acest lucru, păcatul nu o va lăsa să urce spre cer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarațiile controversate ale lui Teodosie completează seria lungă de acest fel. De exemplu, în luna august, Arhiepiscopul a precizat că soții nu trebuie să aibă decât maximum două întâlniri intime pe săptămână.

Tehnologia rezolvă problemele din dormitor. Jucărie erotică autorizată ca tratament pentru bărbați

Cuplu. Sursa foto: Dreamstime.com

Minunile de la Mănăstirea Sfântul Dionisie

În alte ordine de idei, ÎPS Teodosie a susținut că multe femei, cărora medicii le-au spus că nu pot avea copii, au reușit să devină mame după ce s-au rugat la mănăstirea Sfântul Dionisie și Efrem cel Nou din județul Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului i-a îndemnat pe cei care își doresc copii, dar nu au reușit să-i aibă, să se roage Sfântului Cuvios Efrem cel Nou pentru ajutor și binecuvântare.

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie. Sursa foto: Captură video

Multe femei au primit sentinţă de la medicii care le-au consultat, de specialitate, şi le-au spus: nu vă mai osteniţi, nu puteţi să aveţi copii niciodată! Am auzit că dacă te rogi la Sfântul Efrem mereu, insistent, şi la Maica Domnului, se poate contrazice această sentinţă.

Şi s-au născut, din cei care au fost, cel puţin la mănăstirea noastră, Sfântul Dionisie şi Sfântul Efrem cel Nou, zeci, chiar sute de copii, în câţiva ani s-au născut acelor femei cărora nu li s-a dat nicio şansă să aibă copii”, a spus ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Revista presei