Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate

Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate Haine negre cu scame. Sursa foto. Pixabay

Scamele sunt de cele mai multe ori o problemă mai ales atunci când se prind de hainele negre. Mai jos vă prezentăm câteva metode care ar putea să vă ușureze munca.

Scamele de pe hainele negre nu mai sunt o problemă. Trucuri ingenioase

Nu este ceva neobișnuit să se formeze scame pe hainele negre. Din fericire, poate fi rezolvată această problemă cu câteva sfaturi foarte practice. Dacă ești în criză de timp poți folosi un roller cu hârtie lipicioasă sau chiar bandă adezivă și scotch. Puneți banda adezivă pe zonele cu scame și veți constata cât de repede scăpați de ele.

Dacă nu aveți în casă bandă adezivă sau scotch atunci umeziți palmele cu apă și frecați ușor pe zona cu scamele. Acestea se vor lipi de palme iar haina va rămâne curată.

O altă metodă simplă pentru scamele de pe hainele negre sunt bureții cu suprafață abrazivă. Frecați ușor hainele cu partea aspră a buretului și scamele se vor aduna imediat.

Ne puteți urmări și pe Google News

sortarea rufelorScamele de pe hainele negre nu mai sunt o problemă. Sursa foto: Pixabay

Nu uitați să spălați hainele pe dos

Pentru a scăpa de scame de la alte țesături pe care le băgați în mașină, este recomandat să întoarceți hainele pe dos. În plus, adăugarea de balsam de rufe poate ajuta la prevenirea formării scamelor.

Pentru a nu avea surprize prea mari, sortați-vă rufele. Plasarea în mașină a țesăturilor din lână cu cele din materiale mai sensibile ar putea să vă creeze probleme. Din acest motiv este mai bine să le sortați în funcție de compoziția materialelor.

De asemenea, hainele negre și cele foarte închise la culoare ar fi indicat să fie spălate separat față de hainele deschise la culoare, care lasă scame de obicei. Nu uitați să adaugă o ceașcă de oțet în mașina de spălat. Este o metodă foarte bună de a preveni lipirea scamelor de haine.

Spălătorie, Linie De Haine, ÎmbrăcăminteScamele de pe hainele negre nu mai sunt o problemă. Sursa foto. Pixabay

Cum puteți îndepărta scamele fără a deteriora hainele

Dacă încă mai aveți probleme cu scamele încăpățânate care se dau greu de pe haine, folosiți un ciclu de spălare cu apă rece. Această metodă poate economisi timp atunci când aveți de-a face cu scame.

La uscare, selectați un ciclu de căldură scăzută sau alegeți să vă uscați hainele afară în aer liber. Un alt sfat de care ar trebui să țineți cont: aveți grijă să evitați supraîncărcarea mașinii de spălat. Iar dacă nu aveți timp pentru toate acestea, pulverizați haina cu un spray antistatic și apoi periați cu o rolă de scame sau un burete uscat, celulozic. Această metodă este perfectă și pentru îndepărtarea părului de câine și pisică de pe haine.