Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Lista neagră

Telefoanele care emit cele mai multe radiații. Lista neagră Telefoane mobile periculoase. Sursa foto: Pixabay

Telefoanele mobile fac parte din viața noastră, și pe bună dreptate, deoarece ne ajută foarte mult nu doar la comunicare, ci și la rezolvarea altor probleme cum ar fi cele de serviciu. Dar trebuie să ținem cont de câteva sfaturi din partea cercetătorilor, deoarece utilizarea lor în exces ne poate îmbolnăvi.

Telefoanele care emit cele mai multe radiații

Un cercetător în domeniul sănătății spune că oamenii sunt prea „dependenți de smartphone-uri” ca să le pese de sănătate. Comisia Federală pentru Comunicații din SUA este de părere că telefoanele mobile n-ar prea afecta sănătatea noastră, dar un chirurg oncolog nu este de aceeași părere.

Experții în sănătate publică care dezbat această problemă, deoarece multă lume este îngrijorată. În acest context, producătorii de iPhone recomandă clienților să „utilizeze opțiunea hands-free, adică difuzorul încorporat în telefon sau căștile” pentru a putea evita expunerea la frecvențele radio. Cu alte cuvine, mobilul nu trebuie să fie apropiat de zona capului.

Femeie, Telefon Mobil, Ascultând MuzicăTelefoanele care emit cele mai multe radiații. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Smartphone-urile cu sistemul de operare Android, cele mai periculoase

Telefoane mobile care funcționează cu sistemul de operare Android sunt în fruntea listei cu smartphone-uri care au o expunere ridicată la radiații. Iar aceste expuneri la frecvență radio, conform Oficiului Federal pentru Radiații din Germania, pot fi excepțional de mari la unele dispozitive mobile.

Joel Moskowitz, cercetător la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Berkeley din California, a spus că oamenii au devenit dependenţi de smartphone-uri, și, mai spune el, „cred că ideea că ne pot dăuna sănătății este prea mare pentru unii oameni”. Moskowitz a descoperit în urma cercetărilor că o expunere îndelungată la radiațiile emise de telefoane reprezintă o creștere de 60% a cancerului cerebral.

Joel Moskowitz a ajuns la concluzia că „aproximativ 1.000 de ore de utilizare a telefoanelor celulare de-a lungul vieţii, sau aproximativ 17 minute pe zi în decurs de 10 ani, este asociată cu o creştere important din punct de vedere statistic de 60 la sută a cancerului cerebral”.

Desigur, nu toți cercetătorii iau în considerate punctul de vedere sumbru al lui Moskowitz. Organizația Mondială a Sănătații că în prezent „nu s-a stabilit niciun efect negativ cauzat de utilizarea telefoanelor mobile”.

Ai Generat, Telefon Mobil, DependențăTelefoanele care emit cele mai multe radiații. Sursa foto: Pixabay

Telefoanele aflate pe lista neagră

Așadar, pe lista cu telefoanele care emit cele mai puternice radiații de pe piață, întocmită de Digital Information World se află: Motorola Edge (1,79 w/kg); OnePlus 6T (1,55 w/kg), Sony Xperia XA2 Plus (1,41 w/kg). Pe listă se mai află: Google Pixel 3 XL (1,39 w/kg) şi Google Pixel 4a (1,37 w/kg) la egalitate cu Oppo Reno5 5G (1,37 w/kg), Huawei P Smart (1,27 g/kg) și OnePlus 9 (1,26 g/kg).

Telefoanele care emit mai puține radiații: Samsung Galaxy Note10 5G (0,19 w/kg), Samsung Galaxy Note10 (0,21 w/kg), Samsung Galaxy A80 (0,22 w/kg), LG G7 ThinQ (0,24 w/kg) şi Motorola Razr 5G (0,27 w/kg).

Vă veți întreba cum rămâne cu iPhone-urile. Ei bine, sunt undeva pe la mijloc. De exemplu iPhone SE emite 0,98 w/kg. iPhone 11 (0,95 w/kg); iPhone 12 (0,98 g/kg); iPhone 13 (0,99 w/kg); și iPhone 14 (0,98 g/kg), informează dailymail.