Spectacol pe străzile Capitalei. Weekend plin de expoziții, concerte și piese de teatru

Spectacol pe străzile Capitalei. Weekend plin de expoziții, concerte și piese de teatruStrăzi deschise. Sursa foto: Facebook

Bucureștenii vor avea parte de un weekend plin de spectacole și concerte în aer liber. De Zilele Bucureștiului, aceștia sunt îndemnați să redescopere farmecul orașului și să marcheze cei 565 de ani de la prima atestare documentară a acestuia. Programul„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” include activități recreative, care vor fi organizate în punctele importante din Capitală.

Zilele Bucureștiului. Locuitorii din Capitală, chemați să redescopere frumusețea orașului

Pe parcursul acestui weekend, Primăria organizează Zilele Bucureștiului 2024. Sâmbătă și duminică, Piața Constituției va fi unul dintre punctele de atracție. În această zonă vor fi susținute concerte live. De asemenea concursul international de 3D video mapping, cu proiecții pe fațada Palatului Parlamentului, se va desfășura sub privirile bucureștenilor.

Programul„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cuprinde numeroase activități și minishow-uri destinate locuitorilor din Capitală. Pe Pe Calea Victoriei vor putea fi urmărite actrobaţii, expoziţii, spectacole de teatru şi concerte de muzică clasică în aer liber.

565 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei

Evenimentele sunt organizate cu prilejul împlinirii celor 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Mai mult, cei prezenți pe străzile Capitalei vor avea acces gratuit în Arcul de Triumf.

De asemenea, accesul va fi gratuit și la expoziția de la  Teatrul „Constantin Tănase. Bucharest Music Film Festival, ajuns la ediţia a XII-a, va asigura  reprezentaţii de muzică live.

Zilele Bucureștiului

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Sâmbătă, începând cu ora 19:00, Orchestra New Hope, împreună cu violonistul Valentin Şerban şi soprana Veronica Anuşca, va susţine concertul „Romania for Peace”. Orchestra Naţională Radio, dirijată de Cristian Spătaru, alături de soprana Valentina Naforniţa, va marca finalul celei de-a XII-a ediţii a festivalului, duminică, de la ora 20:00, printr-un concert extraordinar”, au anunțat organizatorii.

Zilele Bucureștiului. Expoziție de mașini retro, inclusă în programul „Străzi deschise”

Pasionații de arhitectură vor putea lua parte la Urban Explorers – Night Session”, eveniment organizat de Asociaţia Youth Vision for Society, în parteneriat cu Uniunea Arhitecţilor din România.

În plus, bucureștenii vor putea vizita expoziția de maşini retro. Modelele de odinioară vor fi parcate pe strada Jean Louis Calderon și vor putea fi admirate vineri, ora 17:30.