Aterizare forțată a unui avion cu destinația Malaga

Aterizare forțată a unui avion cu destinația MalagaAvion SAS / Sursa foto: Wikipedia

Un avion cu destinația Malaga a fost nevoit să aterizeze forțat dintr-o cauză mai puțin obișnuită. Avionul zbura pe ruta Oslo (Norvegia) - Malaga (Spania).

Un șoarece pentru Malaga

Aterizarea forțată s-a datorat unui șoarece. Mica creatură a fost descoperită în mâncarea unei pasagere.

Șoarecele a fost descoperit în casoleta cu mâncarea comandată în avion, potrivit declarațiilor unui pasager, aflat la bordul aeronavei în timpul incidentului.

Șoarecele a sărit din pachetul cu meniul comandat, în momentul în care aceasta a deschis ambalajul.

Piloții au fost nevoiți să ducă avionul la sol

Piloții, de la bordul avionului operat de compania scandinavăSAS, au fost nevoiți să efectueze o aterizare de urgență la Copenhaga.

Pasageri avion. Sursa foto: Unsplash

Aeronava se afla în spaţiul aerian al Germaniei atunci când şoarecele a fost depistat.

Pasagerii au fost informați,  prin interfon, că exista un risc de siguranţă, la scurt timp după incident şi că avionul va face un ocol și va ateriza de urgență la Copenhaga.

A fost urmată procedura standard în cazul în care este descoperit un dăunător la bord

Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene SAS a declarat că a fost urmată procedura standard atunci când un dăunător este descoperit la bordul unei aeronave.

Aeronava a ajuns cu bine la destinație, în Malaga, în sudul Spaniei, dar cu o întârziere de două ore și jumătate, datorită micii rozătoare.

O altă aeronavă a aterizat de urgență la începutul lunii august

La noi în țară, cea mai recentă aterizare de urgență a fost la începutul lunii trecute, când piloții au hotărît o aterizare forțată la Frankfurt pentru zborul Paris-Cluj. Unui pasager i s-a făcut rău.

Atunci, în jurul orei 7, unui pasager i s-a făcut rău în aeronavă, motiv pentru care echipajul a luat decizia să aterizeze de urgență pe aeroportul din Frankfurt.

A fost nevoi să i se aplice măsuri de resuscitare timp de mai multe minute, înainte de a fi transportat la spital.

În momentul incidentului, echipajele de bord de pe zborul Paris-Cluj au întrebat pasagerii dacă există un medic în avion. Aeronava se află în continuare la sol, în Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News