SOS România, declarat inactiv. Diana Șoșoacă poate rămâne fără partid

SOS România, declarat inactiv. Diana Șoșoacă poate rămâne fără partid Sursa foto: Captură video/Facebook

Diana Șoșoacă pare să se concentreze doar pe funcția de europarlamentar. Recent, ANAF a declarat partidul SOS România „inactiv”, motiv pentru care ar putea fi scos din schema alegerilor.

Partidul condus de Diana Șoșoacă, declarat inactiv de ANAF

Europarlamentarul nu ar mai fi depus declarațiile fiscale pentru primele șase luni ale anului 2024. Hotărârea ANAF a fost luată la jumătatea lunii august, când SOS România a fost trecut în Registrul contribuabililor inactivi sau reactivați.

Documentele pentru dosar au fost  făcute de Finanțele Județene Vâlcea, unde se află sediul oficial al partidului condus de Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus. Sursa foto: Facebook/ Luis Lazarus

Fără mandatar financiar

Activista civică Dana Hering a scris pe Facebook că „fără să fie activ fiscal, partidul nu poate avea mandatar financiar. Fără mandatar financiar, nu poate participa la alegeri”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, ipoteza este susținută și de președinția Consiliului Județean Constanța. Cristian Stancovici se află într-un conflict cu europarlamentarul și a făcut publică adresa trimisă de ANAF către SOS România. Conform documentului, partidul urma să fie înscris în registrul contribuabililor inactivi.

Președintele CJ Constanța o acuză pe aceasta că ar fi folosit banii partidului în interes personal.

„Noi am făcut plângere la DNA, pe numele partidului și pe numele Dianei Șoșoacă, din cauza ilegalităților comise. În primul rând, partidul operează fără trezorier, iar Șoșoacă a sustras o sumă de bani din conturile partidului – 100.000 euro, anul trecut. Am raportat ilegalitățile din structura partidului. Șoșoacă nu a mers la instanță să facă schimbările necesare”, a explicat Stancovici.

Diana Șoșoacă: În contul partidului nici nu a fost vreodată suma de 100.000 de euro

După valul de acuzații, fosta senatoare a transmis că formațiunea are trezorier, care ar fi fost votat inclusiv de Stancovici. În plus,aceasta a subliniat că nu ar fi existat 10.000 de euro în conturile partidului.

„În privința celor 100.000 de euro a fost făcut un control al partidului anul trecut, iar domnul Stancovici știe pentru că la acel moment era membru în BEX și a văzut răspunsul. Niciun ban nu poate fi luat din partid decât pentru partid. (…) În contul partidului nici nu a fost vreodată suma de 100.000 de euro. Toate cheltuielile au fost verificate și de Comitetul Național”, a declarat europarlamentarul.