Iranul joacă pentru Democrați? Informații sensibile despre Trump, furate de hackerii islamiști

Iranul joacă pentru Democrați? Informații sensibile despre Trump, furate de hackerii islamiști Hacker / Sursa foto: Facebook

Conform FBI, Iran a oferit informații sensibile despre Donald Trump, obținute de hackeri, echipei de campanie a Partidului Democrat, care o susține pe Kamala Harris.

FBI a făcut declarații cutremurătoare

Hackerii iranieni au trimis informații sensibile furate din computerele staffului de campanie al lui Trump către echipa președintelui Partidului Democrat, în vara aceasta, au declarat miercuri anchetatorii americani.

Emailurile au fost trimise în iunie și iulie către persoane „asociate cu campania Biden” și „conțineau un extras preluat din materiale furate, nepublice, de la campania fostului președinte Trump”, au declarat Oficiul Directorului Național de Informații, FBI și CISA într-un comunicat.

Hackerii iranieni au trimis informații sensibile furate din campania lui Trump către campania președintelui Joe Biden în vara aceasta, au declarat miercuri anchetatorii americani.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Kamala și Biden trebuie să fie sinceri cu privire la faptul dacă au folosit materialele hackuite oferite de iranieni pentru a-l dăuna președintelui Trump.” „Ce știau și când au știut?” a spus ea într-o declarație.

Donald Trump presupunea amestecul hackeilor

În timpul unei ședințe, miercuri seara în New York, Trump a acuzat Iranul de interferență străină în alegeri, dar a spus că nu este sigur ce materiale au trimis hackerii țării către campania fostului său adversar.

„Iran a pătruns în campania mea. Nu știu ce naiba au găsit, dar mi-ar plăcea să aflu. Nu putea fi prea interesant,” a spus el.

Donald Trump, SUA, Trump Media

Donald Trump / Sursa Foto: Arhiva EVZ

S-au raportat nereguli, pentru prima dată în august când campania lui Trump a fost victima unei campanii de hacking și scurgere de informații, ulterior legată de autoritățile federale și companii din sectorul privat de Iran.

„FBI-ul a urmărit această activitate, a fost în contact cu victimele și va continua să investigheze și să adune informații pentru a urmări și a întrerupe actorii de amenințare responsabili”, au declarat agențiile. Ei au subliniat de asemenea că Iranul, împreună cu Rusia și China, „încearcă într-o oarecare măsură să exacerbeze diviziunile din societatea americană în beneficiul lor și văd perioadele electorale ca momente de vulnerabilitate.”

Departamentul de Justiție analizează dosarul penal

Se pare că Departamentul de Justiție se pregătește să formuleze acuzații penale în legătură cu incidentele.

Adjunctul Procurorului GeneralLisa Monaco, vorbind la Summitul Cyber de la Aspen miercuri, a subliniat că Iranul reprezintă o amenințare cheie pentru securitatea alegerilor din SUA în acest an.

„Ei încearcă să influențeze campania prezidențială, promovează identități false, răspândind propagandă și folosesc conflictul din Gaza aproape ca pe un kerosen pentru a alimenta diviziunile”, a spus Monaco.

„Permiteți-mi să fiu foarte, foarte clar: Nu subestimăm măsurile la care Iranul va recurge pentru a influența această campanie”, adaugă adjunctul Procurorului General