Un român a murit la Oktoberfest. Muncitorul avea 22 de ani

Un român a murit la Oktoberfest. Muncitorul avea 22 de ani Roller Coaster. Sursă foto: Unsplash

Un tragic accident a avut loc luni la Oktoberfest-ul din Munchen, unde un muncitor român de 20 de ani și-a pierdut viața în timpul unui test pe un montagne russe. Tânărul a fost lovit de o gondolă aflată în mișcare la viteză maximă, au declarat pompierii care au intervenit la fața locului. Incidentul a avut loc înainte ca atracția să fie deschisă publicului la celebrul festival.

Un român a murit la Oktoberfest. Muncitorul avea 22 de ani

Incidentul s-a produs luni pe Theresienwiese, locul tradițional de desfășurare al Oktoberfest-ului, unde tânărul muncitor, Sebastian J., lucra la testarea roller coaster-ului „Olympia-Looping”. Publicația germană Bild relatează că Sebastian a fost lovit mortal de o gondolă aflată în mișcare, în timpul unei probe de siguranță pentru această atracție renumită pentru cele cinci bucle și viteza mare.

Accidentul a fost deosebit de grav, Sebastian fiind lovit cu violență de gondola care se deplasa la viteză maximă, ceea ce i-a provocat răni fatale la cap și alte leziuni severe. După impact, tânărul a rămas prins sub sinele roller coaster-ului, iar echipele de intervenție au fost chemate de urgență la fața locului pentru a încerca să îl salveze, însă rănile au fost incompatibile cu viața.

Roller Coaster

Roller Coaster. Sursă foto: Unsplash

Autoritățile germane au deschis o anchetă

Accidentul fatal s-a produs în timpul pregătirilor pentru Oktoberfest, care urmează să înceapă pe 21 septembrie, pe Theresienwiese, locul de desfășurare al festivalului. Tânărul muncitor român, Sebastian J., a fost lovit de o gondolă în mișcare în timp ce lucra la testarea roller coaster-ului „Olympia-Looping”. Deși echipele de intervenție au sosit rapid și i-au acordat primele îngrijiri, starea sa era critică, iar manevrele de resuscitare efectuate pe drum spre spital nu au reușit să îi salveze viața.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pompierii au declarat că au depus toate eforturile pentru a-l elibera pe Sebastian din zona accidentului și pentru a-i oferi îngrijiri de urgență. Serviciile medicale au continuat să încerce resuscitarea pe drum spre spital, dar rănile grave suferite de tânăr, în special la cap, au fost fatale, iar acesta a decedat la spital.

Autoritățile germane au deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele exacte ale accidentului. Poliția colaborează cu organizatorii și operatorii montagne russe-ului pentru a determina dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță. În același timp, angajații care au asistat la incident beneficiază de sprijin psihologic din partea unei echipe specializate în intervenții în situații de criză.

Când începe Oktoberfest

Sâmbătă, la Munchen, va debuta cea de-a 189-a ediție a Oktoberfest, iar pregătirile pentru desfășurarea evenimentului continuă, în ciuda recentului accident tragic. Anul trecut, festivalul a atras în jur de 7,2 milioane de vizitatori, iar organizatorii se așteaptă ca și în acest an să fie la fel de popular.

 

Revista presei