Simion, atac dur la adresa Elenei Lasconi

Simion, atac dur la adresa Elenei Lasconi George Simion. Sursa foto: Arhiva EvZ

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a adus acuzații controversate la adresa primarului din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, în timpul unei intervenții telefonice în cadrul emisiunii Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV. În timpul discuției, Simion a criticat dur poziția duplicitară a Elenei Lasconi, pe care o acuză de nazism și ipocrizie, susținând că încearcă să atragă atât electoratul progresist, cât și pe cel naționalist.

Simion acuză ipocrizia în discursul public

Simion a subliniat că Lasconi încearcă să jongleze cu mesajele pentru a atrage atât electoratul „woke” cât și pe cel conservator, ceea ce el consideră a fi o abordare duplicitară. „Nu poți să fii cu binari și non-binari și cu crucea la gât. Măcar să fie asumată,” a declarat liderul AUR. El a continuat criticând-o pe Lasconi pentru faptul că ar avea o atitudine „nazistă,” sugerând că primarul ar dori să impună liste negre și să „curețe” societatea de anumite categorii de oameni, o afirmație care a stârnit o reacție puternică în spațiul public.

Elena Lasconi

Elena Lasconi. Sursă foto: Facebook

„Noi iubim toți românii, indiferent de etnie, și nu vedem de ce ar trebui să adoptăm o atitudine extremă, să credem că putem crea un ‘om nou’,” a mai adăugat Simion în emisiunea lui Victor Ciutacu, referindu-se la idealurile progresiste pe care le consideră periculoase pentru societate.

Proiectul Simion: o alternativă la sistemul imobiliar actual

Pe lângă atacurile sale politice, George Simion a vorbit și despre realizările partidului AUR în ceea ce privește construcția de locuințe pentru familiile nevoiașe. Simion a detaliat proiectul recent finalizat, în cadrul căruia partidul a construit o casă în doar 12 zile pentru o familie rămasă fără adăpost după un incendiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am postat pe Facebook despre această casă, iar în scurt timp am atins un milion de vizualizări, însă Facebook mi-a eliminat postarea. Casa nu s-a dărâmat, este din cărămidă, nu din chirpici, are 60 de metri utili și a costat doar 29.700 de euro,” a explicat liderul AUR. Casa dispune de toate utilitățile necesare, inclusiv apă caldă și o fosă septică, iar construcția s-a realizat rapid și eficient, ca parte din planul mai amplu al lui Simion de a construi locuințe accesibile.

Viziunea pentru dezvoltarea imobiliară

Simion a explicat că partidul său vizează construcția de locuințe pentru românii care se întorc din străinătate și pentru familiile tinere care nu își permit să achiziționeze o locuință. Planul său ambițios include construirea a până la 100.000 de apartamente pe an, cu sprijinul statului, care ar urma să ofere terenurile necesare pentru aceste construcții.

„Vrem să facem cadrul legal astfel încât familiile tinere să primească terenuri din partea statului pentru a-și construi case,” a mai spus Simion, adăugând că racordarea la utilități și obținerea autorizațiilor ar trebui să fie responsabilitatea statului.

Așteptările politice ale liderului AUR

În încheierea intervenției sale, George Simion a declarat că se așteaptă să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2024. Întrebat pe cine ar suna prima dată dacă ar câștiga alegerile, Simion a răspuns că l-ar contacta pe președintele Poloniei, justificând această alegere prin relația strânsă dintre România și Polonia. De asemenea, a menționat că ar suna și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în ciuda faptului că este interzis în Moldova până în 2028.

Această declarație a stârnit interes, având în vedere că Simion a fost expulzat din Moldova în 2018, fiind acuzat de legături cu Serviciul Secret rus, acuzații pe care le respinge vehement.

Revista presei