Lemn sau plastic. Care este cea mai bună variantă pentru un tocător

Lemn sau plastic. Care este cea mai bună variantă pentru un tocător Tocător alimente. Sursa foto: Pixabay

A reapărut un videoclip dintr-o ediție din 2020 a quiz show-ului inteligent QI. Care i-a lăsat pe telespectatori cu gura căscată la descoperirea unui adevăr șocant despre scândurile de tocat.

Emisiunea, prezentată de Sandi Toksvig, conținea o serie de întrebări cu tematică culinară pentru membrii panelului. Printre care se numărau comicul Alan Davies, Phill Jupitus, Sara Pascoe și Mark Watson. Un segment din clip a evidențiat o enigmă specială privind metodele optime de preparare a alimentelor.

Care este cea mai bună variantă pentru un tocător

Întrebarea intrigantă pusă de Sandi a fost: „Pentru a preveni bacteriile, din ce ar trebui să fie făcută placa de tocat?”. Sara Pascoe nu a ezitat, afirmând cu încredere: „Lemn. Timp de secole s-a crezut că cele din plastic sunt mai bune. Oamenii au crezut că lemnul are aceste mici caneluri și bacteriile ar intra acolo și ar trăi și s-ar înmulți. Dar apoi au descoperit că plasticul este mult mai rău.”

Sandi a confirmat că răspunsul Sarei a fost corect. A explicat că 99,9% din bacteriile plasate pe o placă de lemn dispar după trei minute, în timp ce pe una de plastic, bacteriile rămân. Ea a continuat: „Un lucru bun în legătură cu plăcile de tocat din plastic este că pot fi puse în mașina de spălat vase și încălzite. Dar cel mai important este să le spălați și să le înlocuiți atunci când sunt un pic uzate”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezavantajele plasticului

În cazul în care ați crezut, la fel ca mulți alții, că suprafața alunecoasă a plăcilor de tocat din plastic reprezintă culmea curățeniei față de echivalentele lor din lemn, gândiți-vă din nou. Pe rețelele de socializare, dezvăluirea a stârnit reacții, un telespectator comentând: „NU știam de acest lucru”. În timp ce un altul a comentat: „Qi nu reușește niciodată să fie surprinzător de informativ”.

Un studiu realizat de Universitatea din Wisconsin a arătat că bacteriile, inclusiv salmonela, nu au reușit să supraviețuiască pe mesele de tocat din lemn lăsate peste noapte. Dar au înflorit și s-au înmulțit pe cele din plastic, scrie Mirror.

Revista presei