Infecții nosocomiale la Maternitatea Giulești. Internările pe secția ATI, suspendate

Infecții nosocomiale la Maternitatea Giulești. Internările pe secția ATI, suspendate Bebeluși. Sursa foto: Arhiva EVZ

Activitatea secției de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giulești din București a fost suspendată temporar, în urma identificării mai multor infecții la bebeluși în ultimele luni.

Directorul medical al maternității a transmis că doar în ultimele două luni s-au înregistrat șase-șapte cazuri de bebeluși infectați.

Bebeluși cu infecții nosocomiale, la Maternitatea Giulești

Suspendarea activității secției vine ca urmare a planificării unor măsuri de igienizare adecvate.

Bebelușii afectați au fost tratați și, în prezent, starea lor de sănătate este stabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, internările cu bebeluși născuți prematuri nu vor mai putea fi internați pe secția ATI, iar femeile însărcinate de la Maternitatea Giulești au fost direcționate către alte instituții medicale.

Serviciul de ambulanță București-Ilfov, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, au fost notificați despre această situație.

Maternitatea Giulești

Maternitatea Giulești. Sursa foto: Facebook/ Spitalul Clinic "Prof. Dr. Panait Sîrbu" - Maternitatea Giulești

Situația de la maternitate nu e nouă

Situația de la Maternitatea Giulești nu e deloc nouă. În 2019, mai mulți bebeluși nou-născuți au fost infectați cu stafilococ auriu, o bacterie extrem de periculoasă.

Cinci copii au ajuns atunci la spitalul Grigore Alexandrescu, născuți la Maternitatea Giulești.

Infecțiile din 2019 au apărut la șase luni după închiderea Maternității Giulești, tot din cauza stafilococului auriu. Atunci, 45 de copii s-au infectat cu această bacterie, care a fost găsită și pe mâinile personalului medical.

Ministrul Sănătății atragă atenția asupra nevoii de laboratoare de microbiologie în spitale

Marți, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța raportării infecțiilor nosocomiale, menționând că noii indicatori de performanță pentru managerii unităților sanitare sunt concepuți pentru a încuraja această raportare, nu pentru a o ascunde.

Alexnadru Rafila

Alexandru Rafila. Sursa foto: Facebook

Se desfăşoară acum investiţii serioase în 120 de spitale din România, m-aş bucura să profite cele 120 de spitale de fondurile alocate din PNRR şi să se concentreze pe combaterea infecţiilor, care înseamnă reabilitare de săli de operaţie, de exemplu, instalare de sisteme de filtrare a aerului, instalare de sisteme care să facă curăţenie şi dezinfecţie la standarde înalte sau alte tipuri de reabilitări care permit o îmbunătăţire a activităţii spitalului respectiv”, a transmis Rafila, marți.

Revista presei