Marcel Ciolacu: Tata m-a învățat ce înseamnă munca

Marcel Ciolacu: Tata m-a învățat ce înseamnă munca Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook

Deși este o figură publică de mulți ani, Marcel Ciolacu a reușit să păstreze multe aspecte din viața sa personală departe de ochii lumii. Liderul PSD a fost întotdeauna discret în privința familiei sale, evidențiindu-se prin legătura puternică pe care o avea cu mama sa, o relație despre care rar a vorbit în mod public.

Marcel Ciolacu: Tata m-a învățat ce înseamnă munca

Marcel Ciolacu a împărtășit recent amintiri despre părinții săi și modul în care valorile familiale l-au ghidat în carieră și viață personală. Crescut într-o familie modestă din Buzău, liderul PSD a subliniat cât de mult a contat educația primită de la părinții săi, care i-au insuflat principii esențiale de viață.

Mama sa a fost o prezență discretă, dar influentă, care l-a orientat către respect, disciplină și responsabilitate. Chiar dacă nu a fost o persoană cunoscută publicului, ea a avut un rol important în formarea personalității lui Ciolacu, oferindu-i susținere și înțelepciune de-a lungul timpului.

„Tata m-a învățat ce înseamnă munca, respectul și iubirea față de țară. Dar și cât de important este să te lupți pentru lucrurile în care crezi, pentru ideile tale. Să ai curajul să iei decizii și să fii responsabil. Țin minte și acum, aveam vreo 9 ani, când mi-a spus că trebuie să fii întotdeauna corect... față de tine și față de cei din jur.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la mama am învățat ce înseamnă echilibru și cumpătarea. Tot dânsei îi datorez cei 7 ani de acasă. Să nu minți, să îi respecți pe ceilalți, să fii echilibrat și să nu aluneci dintr-o extremă în alta. Extremele nu sunt bune!”, spunea Marcel Ciolacu la Congresul PSD.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook

Marcel Ciolacu, o copilărie marcată de valori

Marcel Ciolacu și-a petrecut copilăria într-o familie unită, unde valorile transmise de părinți au jucat un rol esențial în formarea sa. Deși tatăl său era pilot și călătorea mult, mama lui a rămas acasă la Buzău, dedicându-se creșterii celor trei frați. Provenind din Tecuci, mama lui Ciolacu a adus cu ea tradițiile și principiile solide pe care le-a aplicat în educația copiilor, îndrumându-i să fie muncitori și modești.

Ciolacu a vorbit rareori despre viața sa personală, preferând discreția, însă apropiații au subliniat legătura specială pe care o avea cu mama sa. Aceasta a fost figura centrală în educația sa, insuflându-i valori precum modestia și respectul față de muncă, dar și convingerea că nu trebuie să uite niciodată de unde a pornit.

„Din păcate, i-am pierdut pe amândoi. I-am iubit enorm și îi voi purta în suflet mereu. Și acum, când sunt în fața unor decizii importante, mă gândesc la ce ar spune tata. Și acum, când mă simt copleșit de responsabilități, mă gândesc la îmbrățișarea mamei. Vă spun vouă, celor care mai aveți norocul de a vă îmbrățișa părinții: bucurați-vă de prezența lor, dedicați-le timp și arătați-le că-i iubiți”, le-a spus la Congresul PSD Ciolacu colegilor săi, vizibil emoționat.

Influența discretă din spatele premierului  

De fapt, Marcel Ciolacu recunoaște că cel mai greu moment din viața sa a fost atunci când și-a pierdut părinții, răpuși amândoi de cancer.

„Există momente în care te îndoiești de Dumnezeu, dar pe urmă îți revii. Au fost momente grele, atunci când mi-am pierdut părinții. După ce îți mor părinții realizezi faptul că tu urmezi. Te schimbă acest lucru, devi mai determinat. Prima dată l-am pierdut pe tata și pe urmă mama.

Au plecat împăcați, amândoi au avut cancer și au suferit în ultima perioadă. Au dorit să se închidă chinul. Aveau sentimentul că erau o povară, ceea ce e departe de adevăr. Cât timp îi ai pe ai tăi, ai cu cine să comunici, ai pe cine să faci mândru, ai cu cine să te mândrești, ai cu cine să te sfătuiești.”, povestea Marcel Ciolacu într-un interviu acordat Danei Budeanu.

Marcel Ciolacu a demonstrat mereu o atitudine rezervată atunci când a fost întrebat despre viața sa de familie, preferând să păstreze discreția și să pună accent pe valorile care l-au format. Pentru actualul premier, familia a fost întotdeauna un refugiu, o sursă de echilibru și sprijin, lucru pe care l-a menționat adesea fără a intra în detalii personale.

 

Revista presei
Cealaltă soră