ÎPS Teodosie, noi declarații șocante. Ce spune despre cercei și tatuaje

ÎPS Teodosie, noi declarații șocante. Ce spune despre cercei și tatuaje ÎPS Teodosie. Sursa foto: Captură video

ÎPS Teodosie a lansat noi declarații controversate. Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre persoanele care își fac tatuaje, precum și despre părinții care aleg să le pună cercei fetițelor. Potrivit clericului, aceste „accesorii” nu au legătură cu viața creștinească.

ÎPS Teodosie, despre cei care aleg să își facă tatuaje

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie i-a criticat pe cei care aleg să își tatueze corpul. Conform acestuia, interdicțiile privind tatuajele nu există în Biblie, însă toți credincioșii ar trebui să știe că reprezintă „o schimonosire”.

„Nu trebuie să scrie. Scrie: omul să-şi păstreze ce a primit de la Dumnezeu. Tatuajul este o intervenţie asupra trupului care este părtaş la chipul şui Dumnezeu. Şi este o schimonosire”, a explicat ÎPS Teodosie.

Cerceii, „un adaos” folosit de părinți

Nu este singura declarație controversată făcută de înaltul ierarh. În plus, acesta a vorbit și despre părinții care aleg să le pună cercei fiicelor lor. Potrivit Arhiepiscopului Tomisului, acest accesoriu ar fi doar „un adaos”, care nu ar aduce vreun plus în viața creștinească.

Ne puteți urmări și pe Google News
Tatuaje, ÎPS Teodosie

Tatuaje. Sursa foto: Pixabay

„Nu s-ar cuveni, pentru că este un adaos”, a mai spus înaltul ierarh.

ÎPS Teodosie, despre modul în care ar  trebui să se roage femeile

De-a lungul timpului, înaltul ierarh a făcut numeroase declarații privind acțiunile femeilor creștine. De această dată, reprezentantul Aerhiepiscopiei Tomisului a explicat cum ar trebui să se roage. Potrivit acestuia, cu toate că se află în intimitatea casei, femeile ar trebui să poarte fustă și să aibă capul acoperit în momentele dedicate rugăciunii.

Mai mult, înaltul ierarh a subliniat că acestea nu ar trebui să se roage „în pielea goală”.

„Cu capul acoperit, cu fustă. Să nu se roage în pielea goală, să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit, aşa cum spune Sfântul Pavel”, a mai spus reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

În urmă cu o lună, clericul a adus în prim plan situația femeilor abuzate. Conform acestuia, căsnicia este o cruce și ambii parteneri trebuie să depună eforturi pentru păstrarea ei.