Ministrul Energiei, vești proaste pentru sinistrații gălățeni. Curentul electric a fost întrerupt

Ministrul Energiei, vești proaste pentru sinistrații gălățeni. Curentul electric a fost întrerupt Sinistrați așteptând să fie salvați. Sursa foto: Faccebook

Sinistrații gălățeni primesc încă o veste proastă, de la ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Din cauza inundațiilor, rețeaua de curent electic a fost afectată de întreruperi.

Un număr de 25.199 de gospodării din județul Galați se confruntă cu întreruperi de curent electric. Ploile foarte puternice și viiturile au afectat și rețelele de distribuție.

Sinistrații au rămas fără curent electric

Lucrătorii IGSU au anunțat că au evacuat un număr de 252 de persoane din calea apelor. Patru persoane, doi bărbați și două femei și-au pierdut viața în viituri. În acest context, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vine cu o altă veste proastă pentru sinistrații gălățeni. Ploile și viiturile au afectat rețelele de distribuție a energiei electrice. Conform datelor prezentate, în jur de 25.200 de gospodării se confruntă cu întreruperi de curent.

„Echipele de intervenţie lucrează 24 de ore din 24, în condiţii dificile, pentru a remedia avariile şi a reda electricitatea în localităţile afectate. Sunt în contact permanent cu colegii de la Electrica Distribuţie. Vă informez că, în urma inundaţiilor, un număr de 25.199 de gospodării din judeţul Galaţi se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică”, le-a transmis Sebastian Burduja, pe Facebook, gălățenilor din zonele sinistrate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit ministrului, penele de curent afectează mai multe localități din județul Galați. Este vorba despre Târgu Bujor (parţial), Băneasa, Moscu, Lunca, Jorăşti, Smulţi, Cuza Vodă , Izvoarele, Slobozia Conachi, Bereşti, Pleşa, Cavadineşti (partial), Grăpeni, Vădeni, Cuca, Suhurlui, Rediu, Plevna, Pechea, Sat Lupele, Costachi Negri, Valea Mărului, Mîndreşti, Cudalbi, Griviţa, Corod, Brătuleşti, Blînzi, Piscu, Vameş, Slivna, Gănesti, Suceveni, Comăneşti, Puricani, Aldeşti, Săseni, Prodăneşti, Onciu, Cristeşti, Şipote.

Unele întreruperi efectuate la solicitarea IGSU

În mesajul pentru sinistrații gălățeni, ministrul Energiei a precizat că întreruperea curentului electric s-a făcut și la cererea IGSU. Lucrătorii serviciului pentru situații de urgență au cerut acest lucru pentru a evita accidentele și pentru proteja viețile oamenilor.

„Ştiu că această situaţie este extrem de dificilă şi vă asigur că toate eforturile noastre sunt concentrate pentru a restabili cât mai rapid accesul la energie în gospodăriile afectate. Le mulţumesc tuturor celor care sunt acum la datorie, aşa cum au fost de fiecare dată în astfel de momente grele”, a precizat ministrul Energiei.

Sebastian Burduja și-a exprimat compasiunea față de sinistrații afectați de inundații. Totodată el a transmis condoleanțe femiliilor care și-au pierdut rudele în viituri.

Sinistrați

Lucrătorii ISU amenajează corturi pentru sinistrați Sursa foto: EVZ

Sinistrații așteaptă ajutor de la stat

Peste 5.000 de gospodării din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţiile catastrofale de sâmbătă. Informația a fost prezentată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Cea mai afectată localitate a fost Slobozia Conachi. Sinistrații au rămas fără locuințe și fără bunuri de strictă necesitate.

În acest context, politicienii s-au înghesuit să le promită ajutor. Marcel Ciolacu a vizitat zona inundată alături de miniștrii de Interne, Cătălin Predoiu, al Apărării, Angel Tîlvăr, și al Mediului, Mircea Fechet. Premierul a dispus Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Sociale să elibereze urgent ajutoare pentru sinistrații gălățeni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, populaţia va primi apă şi alimente pentru o perioadă de şapte zile. De asemenea, vor fi amenajate 50 de locuinţe modulare, 12 grupuri sanitare. Locuințele vor fi dotate cu paturi şi lenjerii, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară.

 

Revista presei
Numai minciuni