Mulți imigranți încearcă să ajungă gratis în Europa. Avertismentul președintelui polonez Duda

Mulți imigranți încearcă să ajungă gratis în Europa. Avertismentul președintelui polonez Duda Migranti. Sursa Foto- Dreamstime

Foarte mulți imigranți sosesc în Europa cu speranța de a primi un trai gratuit, a spus președintele Poloniei, Andrzej Duda. Declarația este făcută în contextul pretențiilor Varșoviei față de Moscova, susținând că aceasta din urmă a încercat să transporte mii de oameni din Africa în Europa, transportându-i cu avionul în Rusia și apoi transferându-i prin Belarus la granița poloneză.

Andrzej Duda nu este de acord

„Nu suntem de acord cu astfel de sosiri”, a declarat Duda, „dacă cineva vine în Polonia sub falsa impresie că va rămâne aici și va primi totul gratuit și va avea o viață mai bună fără să muncească”.

Andrzej Duda

Sursa foto: Andrzej Duda / Facebook

El discuta cu Sharyl Attkisson, gazda emisiunii „Full Measure” de la Sinclair Television, despre știrile conservatoare. Când Attkisson a întrebat dacă un număr mare de oameni călătoresc în Europa în speranța de a primi gratuități, Duda a răspuns afirmativ. „Cred că avem situații de acest gen destul de frecvent. Aceasta explică protestele din Europa de Vest”, a continuat el.

Foarte mulți imigranți sosesc în Polonia

Site-ul emisiunii a inclus și o versiune online a interviului. Mii de migranți și refugiați, în principal din Orientul Mijlociu, au intrat sau au încercat să treacă frontiera dintre Polonia, membră a NATO și a UE, și Belarus, aliat al Rusiei, începând din vara anului 2021.

Ne puteți urmări și pe Google News
Imigranți

Sursa foto: Arhiva EVZ

Varșovia a declarat în mai că va investi peste 2,3 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) în consolidarea frontierei sale estice cu Belarus, pe care a susținut că Rusia o folosește pentru a lansa lovituri hibride împotriva regiunii.

Un soldat polonez, înjunghiat mortal la frontieră

În iunie, un soldat polonez care patrula la frontieră a fost înjunghiat mortal lângă un gard metalic de cinci metri pe care Polonia îl construise în 2022. Alte atacuri asupra trupelor de la frontieră au fost, de asemenea, înregistrate de armata poloneză.

Legislatorii polonezi au decis în iulie să autorizeze utilizarea forței letale de către ofițerii de securitate împotriva amenințărilor reale, cum ar fi cele de la frontiera cu Belarus.

Revista presei
Numai minciuni