Papa Francisc, vorbe grele pentru Kamala Harris și Donald Trump: Ambii sunt împotriva vieţii

Papa Francisc, vorbe grele pentru Kamala Harris și Donald Trump: Ambii sunt împotriva vieţii Sursa foto: Arhiva EVZ

Papa Francisc și-a exprimat vineri opinia despre ambii candidați la alegerile prezidențiale din Statele Unite. Potrivit declarațiilor Suveranului Pontif, Donald Trump și Kamala Harris, reprezintă viziuni opuse valorilor pe care le consideră fundamentale.

Papa l-a criticat pe Donald Trump pentru poziția sa adversă față de migranți, iar pe Kamala Harris pentru sprijinul său față de dreptul la avort, descriind astfel ambele perspective ca fiind „împotriva vieții”.

Papa îi critică dur pe Kamala Harris și Donald Trump

„Amândoi (candidaţii) sunt împotriva vieţii. Fie că este cel care trimite înapoi migranţii, fie cel care ucide copii. Ambii sunt împotriva vieţii”, a declarat Papa Francisc jurnaliştilor la bordul avionului, revenind dintr-un lung turneu în Asia şi Oceania, relatează AFP.

Papa Francisc: „Este un păcat, este grav”

„Nu sunt american, nu pot vota acolo, dar să fie clar dacă este vorba de respingerea migranţilor, de a le refuza şansa de a munci, de a le refuza primirea, este un păcat, este grav”, a subliniat Suveranul Pontif.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În morala politică, în general, a nu vota este rău. Acest lucru nu este corect, trebuie să votăm şi trebuie să alegem răul mai mic. Care este răul mai mic? Această doamnă sau acest domn? Nu ştiu, fiecare are conştiinţa lui”, a conchis Papa Francisc.

Papa Francisc a finalizat vineri, la Singapore, un turneu de 12 zile prin Asia de Sud-Est și Oceania, marcat de un entuziasm remarcabil. Această călătorie, cea mai lungă și mai distantă din timpul pontificatului său, a inclus vizite în patru țări și a reprezentat o premieră în termeni de extindere geografică și durată a itinerariului său.

Kamala Harris și Donald Trump

Sursa foto: Facebook/ Kamala Harris și Donald Trump

Donald Trump a făcut recent o serie de declarații împotriva migranților, dar și a Kamalei Harris

În aceeași zi, Donald Trump a intensificat criticile la adresa migranților, numindu-i „criminali barbari” și „teroriști”, și lansând acuzații severe împotriva rivalei sale democrate, Kamala Harris. El a afirmat că Harris își dorește să transforme Statele Unite într-o „tabără de refugiați”, exacerbând astfel atmosfera electorală tensionată în cursa pentru Casa Albă, potrivit unui raport AFP.

Într-o conferință de presă desfășurată pe terenul său de golf în periferia Los Angelesului, candidatul republican a făcut declarații vehemente, afirmând că „copiii americani sunt expuși riscurilor venite din partea unor criminali barbară”.

Pe parcursul săptămânii, fostul președinte a intensificat retorica anti-migranți, recurgând la informații false pentru a sublinia gravitatea problemei. Printre aceste afirmații discutabile se numără și poveștile neadevărate despre migranții haitieni, despre care a spus că ar fura animale de companie pentru a le consuma, referindu-se la orașul Springfield în mod eronat.

Candidatul republican a continuat să-și susțină platforma extremă, amenințând cu „expulzări masive” în orașul Springfield din Ohio.

Revista presei