Pițurcă: Îl certam pe Ianis dacă nu cădea. Dar penalty-ul s-a dat prea ușor

Pițurcă: Îl certam pe Ianis dacă nu cădea. Dar penalty-ul s-a dat prea ușor Sursa foto: arhiva EVZ

Victor Pițurcă este de părere că echipa noastră a fost ajutată de arbitraj în meciul cu Lituania, scor 3-1, din Liga Națiunilor. În opinia sa, România a primit acel penalty mult prea ușor.

Victor Pițurcă a stârnit hohote de râs: Îl certam pe Ianis dacă nu cădea

Victor Pițurcă s-a referit la faza în care echipa națională a României a primit penalty-ul din care Răzvan Marin a marcat aducând avantajul echipei, scor 2-1.

Ianis Hagi a fost introdus pe teren în repriza a doua. În timpul unei acțiuni a intrat în careu unde a fost agățat de un adversar. Inițial, arbitrul de centru a lăsat jocul să continue, dar după o verificare la VAR și-a schimbat decizia.

În acest context, fostul selecționer crede că echipa noastră a primit acel penalty mult prea ușor,  dar recunoaște că Ianis Hagi a fost inteligent și a știut cum să obțină lovitura de pedeapsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă era selecționer și Ianis nu cădea, îl certa

Victor Pițurcă a mai spus că România nu ar fi trebuit să primească penalty în meciul cu Lituania, deoarece „Ăsta a fost un penalty care nici la Liga a 5-a nu se dă”.

Și explică de ce consideră asta: „În primul rând, el nu a căzut când l-a atins fundașul, a căzut după. Nici în campionatul nostru nu am văzut vreun arbitru să dea un astfel de penalty.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane jucând fotbal, persoane jucând fotbal şi textVictor Pițurcă a stârnit hohote de râs: Îl certam pe Ianis dacă nu cădea. Sursa foto: Facebook

Ianis  a căzut mai târziu, a explicat Pițurcă continuând: „Dar să știți că dacă nu cădea la faza asta, îl certam. Dacă eram eu selecționer și primeam penalty-ul ăsta, v-aș fi spus după meci că a fost la latitudinea arbitrului. Dacă el a considerat să dea, înseamnă că a fost”, a încheiat franc Victor Pițurcă, stârnind hohote de râs la emisiunea Fotbal Club.

Victor Pițurcă, despre Mircea Lucescu și meciul cu Lituania

Victor Pițurcă este de părere că Mircea Lucescu a făcut alegerea potrivită cu privire la alegerea jucătorilor: „Avem jucători care știu cu mingea, dar aici e vorba de forță, de viteză. Când ai jucători mai puternici în față, e greu să câștigi duelurile”, a explicat Pițurcă.

Cu privire la Mitriță a spus că „merita să fie convocat la cum a jucat. Ce s-a întâmplat bun la Craiova a fost datorită lui, nu doar că a marcat. Eu zic că Mitriță merita să fie convocat, dar asta este, Edi a reușit fără el”.

Cu privire la Pușcaș a spus că este „un jucător de echipă, un luptător. Am urmărit toate reacțiile, foarte urât s-a purtat publicul cu Pușcaș și o parte a presei, iar el a suferit. El când a intrat în teren a luptat și ai nevoie de astfel de jucători”, a mai declarat Victor Pițurcă.

Revista presei
Seara cea mai neagră