În vizită prin Europa. Cinci situri bijuterii ale UNESCO, care trebuie văzute

În vizită prin Europa. Cinci situri bijuterii ale UNESCO, care trebuie văzute Călătorie prin Europa, sursa foto: Facebook

Bogăția de situri UNESCO din Europa atrage turiști din întreaga lume în fiecare an. Acestea includ artă rupestră preistorică, clădiri cu arhitectură barocă, catedrale medievale și castele regale. Astfel, se evidențiază diversele experiențe culturale și naturale disponibile pe întregul continent.

Conform UNESCO, siturile de patrimoniu mondial sunt repere culturale sau naturale protejate din punct de vedere juridic, de o importanță extraordinară. Mai jos se regăsesc cele cinci situri ale patrimoniului mondial UNESCO din Europa care trebuie vizitate.

Acropola din Atena în Grecia

Acropola din Atena reprezintă arta, filosofia, civilizația și contribuțiile democratice ale Greciei. Templul Atenei, Parthenonul, este principala atracție a acestui sit din patrimoniul mondial UNESCO.

Acropola, care se află pe un deal stâncos, oferă o priveliște panoramică asupra Atenei, unul dintre cele mai faimoase situri istorice de pe Pământ. Descoperirea Acropolei este ca o călătorie înapoi în timp, în epoca de aur a Greciei. Acolo unde s-au pus bazele culturii occidentale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orașul vechi Dubrovnik din Croația

Orașul medieval bine conservat Dubrovnik, din Croația, este denumit uneori „Perla Mării Adriatice”. Situat lângă Marea Adriatică, orașul se mândrește cu structuri vechi din piatră și ziduri vechi.

Dubrovnik are o atmosferă aventuroasă datorită castelelor sale vechi, străzilor pietruite și arhitecturii baroce. Cu împrejurimile sale uimitoare și istoria maritimă bogată, acest sit din patrimoniul UNESCO atrage vizitatori din întreaga lume.

Florența în Italia

Este unul dintre cele mai importante situri ale Renașterii. Călătoria în Florența se poate compara cu o vizită la muzeu. Întregul sit istoric include capodopere ale lui Michelangelo, Botticelli și Leonardo da Vinci, fiind astfel recunoscut de UNESCO ca sit al patrimoniului mondial.

Galeria Uffizi găzduiește unele dintre cele mai mari opere de artă din istorie. Iar Catedrala gotică din Florența domină orașul. Plimbarea pe străzile Florenței este ca o întoarcere în timp.

Alhambra în Granada, Spania

Magnificul Alhambra, un palat și o fortăreață a dinastiei Nasrid care datează din secolele XIII și XIV, este considerat unul dintre cele mai frumoase palate din Europa și, fără îndoială, din Andaluzia. Grădinile rafinate, curțile pline de fântâni și faianța complexă a acestui castel sunt caracteristici bine cunoscute. Piatra complex sculptată a Alhambrei, împreună cu grădinile sale înverzite din Generalif, reprezintă un exemplu magnific al culturii islamice medievale

Stonehenge în Regatul Unit

Stonehenge este o structură magnifică din zona rurală preistorică a Angliei. Timp de decenii, istoricii și arheologii au fost fascinați de aceste cercuri de pietre amplasate vertical.

Scopul exact al sitului este incert. Dar se pare că a servit drept centru ceremonial sau astronomic. Stonehenge oferă o privire intrigantă asupra istoriei antice a Marii Britanii și atrage oameni din întreaga lume, informează news18.com

Revista presei