Cum au murit cei patru alpiniști, doi italieni și doi sud-coreeni. Tragedia s-a produs aproape de vârful Mont Blanc

Cum au murit cei patru alpiniști, doi italieni și doi sud-coreeni. Tragedia s-a produs aproape de vârful Mont Blanc Mont Blanc. Sursă foto: Wikipedia

Echipele de salvare franceze au declarat marți că au găsit cadavrele a doi alpiniști italieni și doi sud-coreeni aproape de vârful Mont Blanc. Aceștia au fost localizați pe partea franceză, după ce au dispărut în weekend din cauza vremii nefavorabile.

Echipa de căutare și salvare Chamonix-Mont Blanc a găsit cele două perechi de alpiniști la o altitudine de 4 700 de metri. Locul este aproape de cel mai înalt vârf al Alpilor. Aceștia au murit din cauza hipotermiei, au declarat oficialii salvatori.

Alpiniștii au anunțat salvatorii

Alpiniștii neînsoțiți au alertat salvatorii sâmbătă după-amiază. Cu toate acestea, condițiile meteorologice au continuat să se deterioreze. Astfel, vremea a împiedicat încercările salvatorilor de a ajunge la zona respectivă. Vremea a fost nefavorabilă și în ceea ce a privit deplasarea cu elicopterul.

Alți doi alpiniști coreeni au fost salvați cu succes duminică dimineața, la o altitudine de 4 100 de metri (peste 13 400 de picioare), după ce salvatorii au desfășurat o operațiune extrem de complexă. Autoritățile franceze au deschis o anchetă. Cei patru alpiniști dispăruți sâmbătă pe Mont Blanc în timpul unei furtuni tocmai au fost găsiți morți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Au fost reperate cadavrele celor doi italieni

Serviciile de salvare italiene și franceze au reușit în sfârșit să survoleze muntele de mai multe ori astăzi. În această după-amiază, Peloton de Gendarmerie de Haute Montagne din Chamonix a reperat cadavrele celor doi italieni la aproximativ 4.500 m.

Acestea zăceau în apropierea aceluiași loc din care aceștia făcuseră un apel disperat pentru ajutor. Potrivit Aostasera și ANSA, Sara Stefanelli și Andrea Galimberti se aflau în zona Mur de la Cote, un versant înghețat care duce spre vârful Mont Blanc din partea franceză. La scurt timp după aceea, au fost găsite și cadavrele celor doi sud-coreeni.

Vremea nefavorabilă a împiedicat atât elicopterele, cât și echipele terestre să efectueze căutări în decursul zilei de ieri, potrivit yahoo.

Revista presei