Lady Louise a ratat o dată titlul regal. Cauza: o regulă veche de 900 de ani

Lady Louise a ratat o dată titlul regal. Cauza: o regulă veche de 900 de ani Lady Louise Windsor. Sursă foto: Wikipedia

Lady Louise Windsor a făcut doar câteva apariții publice de-a lungul anilor. Cu toate acestea a câștigat rapid afecțiunea fanilor familiei regale britanice.

Tânăra de 20 de ani este copilul cel mare și singura fiică a Prințului Edward, Duce de Edinburgh, și a Sophiei, Ducesă de Edinburgh. Ea are un frate mai mic, James, Conte de Wessex.

Titlurile de conte și contesă

La momentul nașterii lor, în 2003 și, respectiv, 2007, Edward și Sophie purtau titlurile de conte și contesă de Wessex. Când Sophie și Edward s-au căsătorit în 1999, Palatul Buckingham a anunțat că viitorii copii ai cuplului vor avea „titluri de curtoazie ca fii sau fiice ale unui conte”.

Deși nici copiii Ducelui și Ducesei de Edinburgh nu sunt numiți Altețe Regale, James a primit la naștere titlul de viconte Severn. În ciuda faptului că a fost primul lor copil, Lady Louise nu a primit niciodată un titlu. Acest lucru s-a datorat unei reguli vechi de secole. Aceasta este „nedreaptă” față de femei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceilalți descendenți nu au voie să folosească titluri subsidiare

Titlurile similare sunt folosite doar de fiul cel mai mare în viață al unui omolog. De asemenea, sunt folosite de fiul cel mai mare în viață al fiului cel mai mare și așa mai departe. Astfel, ceilalți descendenți nu au voie să folosească titluri subsidiare. Acest lucru înseamnă că Louise a fost numită Lady încă de la nașterea sa.

După ce Regele Carol i-a acordat titlul de Duce de Edinburgh Prințului Edward în martie 2023, James a preluat titlul anterior al tatălui său, potrivit express.

Revista presei
Stăpânul muntelui