Cine a câștigat dezbaterea Trump-Harris? Primele sondaje realizate de CNN

Cine a câștigat dezbaterea Trump-Harris? Primele sondaje realizate de CNN Kamala Harris și Trump. Sursa foto Youtube

Trump ar fi pierdut în dezbaterea cu democrata Kamala Harris, potrivit primelor sondaje realizate de CNN în rândul alegătorilor înregistraţi care au urmărit confruntarea de marţi.

Trump ar fi pierdut în dezbaterea cu Harris, potrivit sondajului realizat de CNN

Alegătorii înregistraţi care au urmărit dezbaterea prezidenţială de marţi sunt în general de acord că democrata Kamala Harris l-a fi surclasat pe Donald Trump, potrivit unui sondaj CNN. Observatorii dezbaterii au spus, între 63% și 37%, că Harris a avut o prestație mult mai bună pe scena din Philadelphia.

Înainte de dezbatere, aceiași alegători înregistrați erau împărţiţi în mod egal în ceea ce privește prestaţia celor doi candidați, 50% spunând că Harris va realiza o prestație bună şi 50% că Trump ar face același lucru.

Numai că, după dezbatere, 96% dintre susţinătorii Kamalei Harris au afirmat că a făcut o treabă mult mai bună, în timp ce 69% dintre susţinătorii lui Trump i-au acordat același merit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, Biroul Oval şi textSursa foto: Facebook

Republicanul a avut un avantaj pe temele economie și imigrație

Alegătorii au plecat cu o părere mai bună despre Kamala Harris în comparaţie cu cele dinaintea dezbaterii, în timp ce foarte puţini şi-au schimbat părerea despre Donald Trump în general.

Trump a avut un avantaj pe teme ca economia, imigraţia şi funcţia de comandant suprem. Kamala Harris s-a bucurat de mai multă încredere când  a venit vorba despre avort şi protejarea democraţiei.

Rezultatele acestui sondaj arată o schimbare faţă de reacţia la dezbaterea prezidenţială din iunie, dintre Trump şi Joe Biden. Atunci au afirmat, în proporţie de 67% faţă de 33%, că Trump l-a depăşit pe rivalul democrat.

Trump a pierdut teren: 39% l-au evaluat favorabil şi 51% nefavorabil

La sfârşitul dezbaterii observatorii au avut opinii împărţite despre Harris: 45% au declarat că o privesc favorabil, iar 44% nefavorabil. Asta înseamnă o îmbunătăţire faţă de momentul dinaintea dezbaterii. Opiniile cu privire la Trump s-au schimbat: 39% l-au evaluat favorabil şi 51% nefavorabil după dezbatere.

În rândul alegătorilor au fost și independenţi care au fost favorabili lui Haris cu 48% după dezbatere, faţă de doar 30% înainte de dezbate.  De asemenea, 54% au declarat că au cel puţin o anumită încredere în abilităţile lui Harris şi ale lui Trump de a conduce ţara. Mai exact, 36% spunând că au multă încredere în Trump şi 32% că au multă încredere în Harris.

82% spun că dezbaterea nu le-a influenţat alegerea

În proporție de 82% dintre alegătorii înregistraţi spun că dezbaterea nu le-a influenţat alegerea pentru funcţia de preşedinte. 4% au spus că i-a făcut să se mai gândească, dar nu le-a schimbat părerea și  4% au spus că le-a schimbat părerea cu privire la persoana cu care să voteze.

Sondajul CNN a fost realizat prin mesaje text cu 605 alegători americani înregistraţi care au declarat că au urmărit dezbaterea de marţi, iar rezultatele sondajului sunt reprezentative doar pentru opiniile celor care au urmărit dezbaterea.

Rezultatele pentru întregul eşantion de spectatori ai dezbaterii au o marjă de eroare de eşantionare de plus/minus 5,3 puncte procentuale, informează CNN.

Revista presei
Furtuna de zăpadă