Moment istoric. SpaceX trimite doi oameni în spațiu. Cine sunt exploratorii lui Elon Musk

Moment istoric. SpaceX trimite doi oameni în spațiu. Cine sunt exploratorii lui Elon Musk

SpaceX Falcon 9 este la prima plimbare spațială finanțată din fonduri private. Misiunea Polaris Dawn a fost lansată la iniţiativa miliardarului Jared Isaacman, 41 de ani.

SpaceX trimite doi oameni în spațiu. Cine sunt aventurierii lui Elon Musk

Miliardarul va va fi unul dintre cei doi pasageri care se vor aventura pentru scurt timp în afara navei spaţiale. A doua aventurieră este Sarah Gillis, o angajată a SpaceX. Pilotul Scott Poteet şi colega sa Anna Menon, angajată SpaceX, vor rămâne la bordul capsulei Dragon pentru a se asigura că totul decurge conform planului.

Nava spațială, numită Resilience, va intra pe o orbită și îi va duce până la 1.400 km deasupra planetei. Niciun om nu a mai fost atât de departe din clipa în care programul Apollo al NASA s-a încheiat în anii 1970.

Astronauții vor trece printr-o regiune a spațiului cunoscută sub numele de Van Allen, care are niveluri ridicate de radiații, dar echipajul va fi protejat de navă și costumele lor spațiale mult îmbunătățite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipajul va fi expus vidului din spaţiu când trapa se va deschide

Pentru că nava Resilience nu este echipată cu cameră de decompresie, echipajul va fi expus vidului din spaţiu odată ce trapa va fi deschisă. Scopul operaţiunii este de a testa primele costume spaţiale albe, cu aspect futurist, ale lui Elon Musk.

Ieșirea în spațiu va avea loc  joi, la ora 9.23, la o altitudine de aproximativ 700 km deasupra Pământului. Staţia Spaţială Internaţională (ISS) se află, de asemenea, la o altitudine de aproximativ 400 km.

SpaceX Patru astronauți Space X în costumele lor spațiale îmbunătățiteSpaceX trimite doi oameni în spațiu. Sursa foto: SpaceX

SpaceX testează costumele spațiale

Miliardarul Jared Isaacman şi Sarah Gillis vor ieşi pe rând din capsulă pentru o perioadă de numai 15-20 de minute de fiecare. Aventurierii spațiului  nu vor fi lăsați să plutească liberi în spaţiu, vor fi conectați la o structură numită Skywalker formată din bare, pentru a se putea agăţa şi a efectua mişcări.

Vor acea impresia că dansează,  declara recent Jared Isaacman. De asemenea, costumele care vor fi testate cu acestă ocazie, vor fi conectate la nava spaţială prin cordoane care-i va alimenta cu oxigen.

Ieşirea în spaţiu va dura aproximativ două ore. Iar dacă misiunea va fi un succes, se crede că va fi începutul unei explozii de misiuni cu finanțare din sectorul privat, care vor duce oameni în spațiu, în comparaie cu agențiile spațiale guvernamentale care nu au deocamndată această intenție, scrie BBC.

Revista presei