Varianta lui Alfred Bulai despre hărțuirea studentelor. Ce limbaj se folosește la SNSPA, în opinia lui

Varianta lui Alfred Bulai despre hărțuirea studentelor. Ce limbaj se folosește la SNSPA, în opinia lui Alfred Bulai. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, arestat preventiv în dosarul de abuz sexual asupra mai multor studente, le-a spus magistraților că nu-și dă seama dacă jocurile organizate în stagiile de practică aveau sau nu tentă sexuală. El a mai zis că atât studenții cât și profesorii vorbeau urât. Acesta este de părere că studentele au interpretat greșit unele glume.

Sociologul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, 5 septembrie, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1. Decizia nu este definitivă. Fostul profesor SNSPA se află acum la internat la Spitalul Militar, după ce a suferit un infarct, la o zi după ce a fost arestat preventiv.

Alfred Bulai

Alfred Bulai. Sursa: Inquam Photos / George Calin

De ce a fost arestat Alfred Bulai

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. „Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost profesor universitar din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală şi două infracţiuni de folosirea abuzivă în scop sexual a funcţiei”, a declarat joi, 5 septembrie, Daniel Nedela, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Alfred Bulai la perchezitii

Alfred Bulai Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Ce le-a făcut Alfred Bulai studentelor

El a prezentat şi unele dintre faptele pentru care fostul profesor de la SNSPA este urmărit penal. „Procurorii au reţinut în sarcina inculpatului următoarele: la data de 4 iulie 2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic - student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale”, precizează Daniel Nedela.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orice formă de abuz este inacceptabilă

Procurorul a mai subliniat că orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă. „Aceste fapte nu pot fi tolerate, este inadmisibil şi inacceptabil şi este de datoria noastră să asigurăm un mediu sigur în care educaţia să se desfăşoare în condiţii de respect, demnitate şi integritate. Orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă, iar Ministerul Public va acţiona cu fermitate împotriva tuturor persoanelor care comit astfel de fapte”, a dat asigurări Daniel Nedela.

Revista presei
Stăpânul muntelui