Generalii Coldea și Dumbravă, din nou la DNA: Legea trebuie aplicată corect de toți

Generalii Coldea și Dumbravă, din nou la DNA: Legea trebuie aplicată corect de toți Florian Coldea. Sursa foto: EVZ

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă s-au prezentat miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în cadrul investigației ce vizează o serie de acuzații de corupție și abuz în serviciu. Cei doi, alături de alți inculpați importanți, cum ar fi Doru Trăilă și Dan Tocaci, sunt cercetați într-un dosar care implică suspiciuni legate de o rețea de influență în rândul structurilor de securitate și justiție din România.

Coldea le-a transmis jurnaliștilor că e nevinovat

Recent, magistrații au decis prelungirea măsurii controlului judiciar pentru Coldea și Dumbravă, măsură care le impune restricții de deplasare și comunicare cu anumite persoane implicate în dosar. Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), și Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice din cadrul SRI, sunt acuzați că ar fi fost implicați într-o rețea de influență ce ar fi avut scopul de a manipula deciziile instituțiilor din justiție și securitate.

La intrarea în sediul DNA, Coldea a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, preferând să facă o referire sarcastică la atentatele din 11 septembrie, conform Realitatea TV. La ieșire, însă, el a oferit câteva declarații, insistând asupra nevinovăției sale. „S-a prelungit măsura controlului judiciar. Ori de câte ori venim aici, adevărul rămâne același. Nimeni nu este mai presus de lege, dar și legea trebuie aplicată corect de toți. Nu cred că poți face parte dintr-o rețea organizată cu oameni pe care nu i-ai întâlnit vreodată”, a declarat Coldea, subliniind că își menține încrederea în justiție.

Florian Coldea

Florian Coldea. Sursa foto: Captură video

Procurorii DNA continuă să adune dovezi relevante pentru caz

În cadrul aceleași investigații, și Dan Tocaci a fost audiat de procurorii DNA, în timp ce Doru Trăilă urmează să fie chemat la audieri în zilele următoare. Surse judiciare susțin că ancheta este într-un stadiu avansat, iar probele colectate până în acest moment sunt deosebit de importante pentru clarificarea situației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe persoane, considerate martori cheie în dosar, au fost audiate recent, furnizând informații suplimentare despre modul în care a funcționat această presupusă rețea de influență. Procurorii DNA continuă să adune dovezi, iar noi evoluții și declarații oficiale sunt așteptate în perioada următoare, care ar putea clarifica legăturile dintre inculpați și rețeaua suspectată de corupție și abuz de putere.

Revista presei