Orice se poate învăța de pe YouTube. Un medic a luat lecții de chirurgie

Orice se poate învăța de pe YouTube. Un medic a luat lecții de chirurgie Doctori. Sursă foto: Unsplash

Ajit Kumar Puri, medic la Spitalul Ganpati din Saran, statul indian Bihar, este acuzat că a provocat moartea prematură a unui adolescent din localitate. Acesta s-ar fi dat a fi medic și l-a operat pe tânăr fără a avea cunoștințele sau abilitățile necesare. Familia băiatului susține că l-a adus la spital săptămâna trecută după ce a vomitat de mai multe ori.

Băiatul a fost internat și simptomele sale s-au diminuat. Totuși, doctorul Puri a decis că trebuie să îl opereze pe băiat pentru a îndepărta pietrele din vezica biliară.

Moartea băiatului a fost provocată de medic

După ce i-a zis tatălui adolescentului să ia o decizie, medicul l-a operat fără consimțământul familiei. Acest lucru a dus la o agravare bruscă a stării băiatului. În cele din urmă, doctorul Puri a decis ca acesta să fie transferat la un alt spital, însă pacientul a murit pe drum. Medicul fals a fugit după ce a lăsat cadavrul tânărului înainte de a pleca.

Astfel de tragedii se întâmplă din păcate destul de des. Totuși, în acest caz, rudele adolescentului spun că doctorul Ajit Kumar Puri avea motive întemeiate să fugă, având în vedere modul în care a gestionat situația. Acestea susțin că medicul nu avea abilitățile necesare pentru a efectua operația care, în cele din urmă, a provocat decesul pacientului. Ajit a fost văzut uitându-se la tutoriale pe YouTube despre cum să îndepărteze pietrele din vezica biliară în timp ce opera.

Ne puteți urmări și pe Google News

„L-am internat și vărsăturile s-au oprit la scurt timp după aceea. Medicul Ajit Kumar Puri a spus că trebuie să fie operat. El a efectuat operația uitându-se la videoclipuri pe YouTube. Fiul meu a murit mai târziu”, a declarat tatăl băiatului pentru NDTV.

Imediat ce și-a recăpătat cunoștința după operație, băiatul de 15 ani a început să se plângă de dureri puternice. Totuși, când  doctorul Puri a fost confruntat de familia tânărului, acesta a răbufnit la adresa lor întrebându-i dacă sunt doctori. Din păcate, starea pacientului s-a înrăutățit, iar în cele din urmă a trebuit să fie resuscitat. Atunci, medicul a decis să îl transfere pe adolescent la un alt spital. Din păcate, acesta a murit pe drum.

Medicul este de negăsit 

„Băiatul avea dureri. Când l-am întrebat pe doctor de ce îl doare, acesta s-a răstit la noi și ne-a întrebat dacă suntem doctori. Mai târziu în cursul serii, băiatul a încetat să mai respire. A fost resuscitat și apoi dus de urgență la Patna. A murit pe drum. El a lăsat corpul băiatului pe scările spitalului și a fugit”, a declarat bunicul adolescentului reporterilor.

O plângere împotriva doctorului Puri a fost depusă de poliție, iar autoritățile așteaptă rezultatele autopsiei. Între timp, medicul fugar nu este de găsit nicăieri, ceea ce face ca atât familia victimei, cât și poliția să suspecteze că acesta nu era un medic adevărat, notează odditycentral.com.

Medicii falși sunt destul de prezenți în India. La începutul acestui an, un bărbat a fost descoperit practicând medicina în Mumbai folosind diploma de medic a soției sale. În urmă cu câțiva ani, un bărbat care a reușit să lucreze în 16 spitale private pretinzând că este medic.

Revista presei