Elon Musk pregătește călătorii regulate pe Marte. A fixat și termenul

Elon Musk  pregătește călătorii regulate pe Marte. A fixat și termenul Sursa foto: Facebook/ Elon Musk

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a anunțat că rachetă Starship a SpaceX va începe să efectueze călătorii regulate pe Marte în doar doi ani. Totuși, trebuie amintit faptul că racheta nici nu a fost lansată pe orbită. De asemenea, aceasta nu a reușit să aterizeze nici măcar o dată în siguranță.

„Primele Starships către Marte vor fi lansate în doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte”, a promis Musk. Venind vorba de fereastră, acesta vorbește despre momentul în care cele două planete vor fi perfect poziționate pe orbită pentru călătorie.

Elon Musk vrea să cucerească planeta Marte

„Aceasta va zbura vor fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte. Dacă aceste aterizări merg bine, atunci primele zboruri cu echipaj pe Marte vor avea loc peste patru ani”, a adăugat el.

Există o mulțime de motive pentru a fi sceptici cu privire la calendarul ambițios al lui Musk. În timpul celui mai recent zbor de testare al companiei, în iunie, nava Starship și racheta sa Super Heavy au pornit într-o călătorie prin spațiul cosmic. Cu toate acestea, atunci când racheta a încercat să aterizeze ușor în Oceanul Indian, forțele uriașe au făcut o gaură într-unul dintre flapsurile de aterizare. Atunci, racheta s-a prăbușit ulterior în apă și s-a scufundat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zborul a marcat o îmbunătățire semnificativă față de două zboruri de testare anterioare de anul trecut. Ambele s-au soldat cu explozii masive. Aterizarea pe Marte este o provocare și mai mare pentru compania lui Musk.

Deocamdată, SpaceX încă încearcă să găsească soluții pentru turnul de aterizare al rachetei.

Când va avea loc următorul zbor de testare

Când va avea loc următorul zbor de testare al SpaceX care va utiliza turnul rămâne neclar. La începutul lunii iulie, Musk a promis că Starship va fi lansată din nou pe 3 august. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

Pentru a ajunge pe Marte va fi o acțiune mult mai complexă. Deși este proiectată să fie complet reutilizabilă, o singură navă Starship va trebui probabil să fie realimentată pe orbita Pământului pentru a ajunge până pe Marte. De asemenea, acesta este un alt proces care prezintă propriile provocări. Apoi, mai este și aterizarea pe Marte fără un turn de prindere, care se va dovedi și mai dificilă.

Desigur, Musk nu s-a oprit la prezicerea aterizării primei nave spațiale pe Marte, conform yahoo.com.

„Rata de zbor va crește exponențial de acolo. Scopul este acela de a construi un oraș autosuficient în aproximativ 20 de ani pe Marte”, a spus el.

Revista presei