Vila de lux care nu își găsește cumpărătorul. Cât costă casa lui Michael Jordan

Vila de lux care nu își găsește cumpărătorul. Cât costă casa lui Michael Jordan Sursa foto: NBA.com/ Michael Jordan

Michael Jordan, legenda baschetului cunoscută pentru recordurile stabilite pe teren, este aproape de a atinge un altul dar pe piața imobiliară. Mai exact, acesta este aproape de a avea cea mai faimoasă vilă care nu se vinde.

Proprietatea se regăsește în Highland Park, Illinois, și a fost cotată inițial la 29 de milioane de dolari în 2012. Acum este la aproximativ 15 milioane de dolari. Vila a stat pe piață mai bine de un deceniu. În ciuda scăderii semnificative a prețului, campionul NBA nu este interesat să reducă prețul și mai mult, potrivit unui raport publicat în Wall Street Journal.

Totuși problema este alta.  Întrebarea care se pune în rândul potențialilor cumpărători și al cunoscătorilor din domeniul imobiliar este una extrem de interesantă. Este casa prea „Michael Jordan” pentru oricine altcineva?

Michael Jordan și-a lăsat amprenta asupra casei

Casa este păzită de o poartă de fier personalizată cu numărul 23 al lui Jordan. Conacul de 56.000 de metri pătrați este un altar al jucătorului. Terenul de golf în aer liber are steaguri cu Nike, iar în sala de cinematograf , pe tavan, se regăsește silueta lui Jordan în timp ce arunca la coș.

Ne puteți urmări și pe Google News

În interior, numele lui Jordan și cele ale copiilor săi - Marcus, Jeffrey și Jasmine - sunt pictate pe un teren de baschet în mărime naturală. Un vestiar, o sală a trofeelor și o sală de poker cu trabucuri completează imaginea. Unele dintre uși provin direct din conacul Playboy original al lui Hugh Hefner.

Totuși, aceste decorațiuni ale casei nu fac mai rapidă vânzarea proprietății. Agentul Katherine Malkin a declarat pentru Journal că „Nu am vorbit cu adevărat despre asta pentru că face parte din atracție. Nu considerăm că este un impediment”.

Totuși, nu este ușor să vinzi locuințele ultrapersonalizate ale unei celebrități.

Ce este prea mult...strică

Casa de pe malul lacului din New York a lui Derek Jeter, cu turnulețe și o mini Statuie a Libertății, a rămas nevândută timp de șase ani. Acesteia i-a fost redus prețul  cu aproape 10 milioane de dolari înainte de a fi vândută cu 5,1 milioane de dolari.

Rockerul Slash s-a chinuit timp de doi ani să găsească un cumpărător pentru conacul său cu tema craniului. De asemenea, reședința lui Joe Pesci din Jersey Shore, în stilul Goodfellas, a avut nevoie de trei ani pentru a fi vândută.

Între timp, conacul lui Jordan a devenit un magnet pentru privitori.

Turiștii pozează poarta de la intrare. De asemenea, fanii fără prea mulți bani îl contactează pe Malkin în speranța unui tur gratuit sau a unui preț avantajos. Anul trecut, un adolescent a încercat chiar să intre prin efracție, în ciuda pazei permanente a proprietății. Recent, un videoclip de pe TikTok sugera în mod fals că conacul a fost inundat. Clipul a devenit viral. Acest lucru nu era adevărat, doar a atras atenția asupra ofertei.

Deși Jordan a redus prețul la 14,85 milioane de dolari, nu vor mai exista alte scăderi. Fostul jucător NBA s-a retras de la o licitație din 2013 pentru că nu a vrut să vândă casa cu mai puțin decât valora.

După cum spune Malkin, „cred că majoritatea oamenilor ar fi devenit neliniștiți la un moment dat. Ei ar fi spus că vor reduce prețul și mai mult”.

Poate casa nu este pentru oricine

Oamenii lui Jordan au încercat tactici creative pentru a găsi cumpărătorul potrivit.

Agentul imobiliar Kofi Nartey a realizat mai multe clipuri în engleză și mandarină în legătura cu locuința. Acesta a vrut să profite de popularitatea de care se bucură Jordan în China. Nartey chiar a încercat să facă afacerea și mai promițătoare. Acesta a promis cumpărătorului o colecție completă de adidași Air Jordan.

„Persoana care cumpără casa nu o cumpără doar pentru a avea o casă mare, ci o cumpără într-adevăr pentru a se lăuda și pentru moștenirea pe care Michael Jordan a construit-o cu această proprietate”, a declarat Nartey pentru Journal.

Investitorii au avut idei de a transforma proprietatea în orice, de la un muzeu Michael Jordan la un complex de apartamente. Totuși, parcarea limitată și legile stricte de zonare au stricat aceste planuri, spune managerul orașului Highland Park, Ghida S. Neukirch.

Malkin subliniază că decizia lui Jordan de a construi la câțiva kilometri vest de malul râvnit al lacului Michigan a fost, de asemenea, un punct de blocaj.

„Majoritatea oamenilor care cheltuiesc atâția bani în zona Chicago vor să locuiască pe malul lacului. El a ales să nu locuiască acolo pentru că dorea intimitate”, a transmis ea.

Cumpărătorii interesați sunt obligați să semneze un acord de confidențialitate înainte de a pune piciorul în conac. Zeci de cumpărători serioși au vizitat casa în ultimii ani, dar nimeni nu a cumpărat-o.

Jordan și conacul din Illinois

Jordan a plătit impozite de peste un milion de dolari pentru proprietate de când aceasta a fost listată pentru prima dată. Mai mult, fostul jucător a investit recent într-un acoperiș nou.

„De ce? Pentru că poate”, a dezvăluit Malkin, adăugând că copiii lui Jordan încă îl vizitează ocazional.

Cu o avere care include 94 de milioane de dolari din câștigurile NBA, 480 de milioane de dolari de la Nike și alte contracte cu Gatorade, Hanes și Upper Deck, Jordan nu se grăbește să vândă casa.

El a cumpărat proprietatea de 7 acri în 1991. Trei ani mai târziu a construit conacul împreună cu soția sa de atunci, Juanita. După divorțul lor din 2006, Jordan a păstrat casa, dar cu copiii săi mari, conform yahoo.com.

Malkin așteaptă cumpărătorul potrivit, convinsă că acest conac își va găsi în cele din urmă proprietarul. Jordan nu caută un fan care să vină pentru o ședință foto.

Revista presei